Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Paleo mellett hígabb széklet...

Paleo mellett hígabb széklet mitől lehet?

Figyelt kérdés

Nem feltételen hasmenés, de lényegesen hígabb a normálisnál? Nem okoz úgymond gondot, de érdekel mitől lehet.

Lehetőleg paleosok válaszat várnám :-), nem pedig fórum betyárokét!

2013. jan. 4. 11:18
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Szia Julie S!

És mit ajánlasz a bélflóra turbózásra?

Korábban használtam a kenyérhez szőlőmag & cikoria lisztet is...ha jól értettem az is probiotikum.

De én eleve úgy tudtam, hogy a zöldségek is táplálják a bél flórát...karalábé ilyenek...vagy nem elég a zöldség?

Köszi szépen a választ előre is!

:-)

2013. jan. 5. 10:05
 12/26 A kérdező kommentje:

Julie,

Sima paleo, semmi ketogén vagy ilyesmi.

Normál sima paleo :-).

2013. jan. 5. 10:06
 13/26 Julie S ***** válasza:
100%

Azért a normál sima paleo is lehet igen változatos. :)

Amúgy lehet hosszabb idő, mire a bélflórád igazodik a megváltozott táplálkozáshoz... (ugye pl nincs a glutén, ami tök jó ragasztó)

De mint említettem, én probiotikumot szednék, amíg helyre nem áll a rend odabent, aztán meg már valóban működik minden magától. Valami vitaminboltban, vagy gyógyszertárban kaphatót szerezz be... nem tudom, melyikek a jók, nem vagyok szakértő benne. De a neten biztos találsz hozzá infót.

Meg persze, emellett nem árt figyelni, hogy mit milyen arányban eszel (hús-zöldség-gyümölcs-magvak) és melyik verziót szereti/nem szereti a szervezeted. A magvakkal sem árt vigyázni, mert van, aki azok közül nem bír egyet s mást.

2013. jan. 5. 23:26
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia! :)

(Ehh, olyan rossz, hogy mindenütt csak támadják az embert a paleo miatt, ahelyett, hogy vennék a fáradtságot, és egy kicsit belemélyednének a szakirodalomba...)

Szóval, sok magot eszel? Mert bizony annak van ilyen hatása. Hígabb is és gyakrabban is van -az egyik paleo klubban el is hangzott, hogy azért azt se szabad túlzásba vinni. (2 dkg-ot jelölnek meg mint felső határt.)

2013. jan. 7. 00:17
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó válaszoló vagyok.

Na, ezt nagyon jól megfogalmaztam. :D

De gondolom, érted, szóval sok mag=sok és puha széklet.

2013. jan. 7. 00:19
 16/26 A kérdező kommentje:

Szia kedves utolsó! :-)

Értem értem, hmmm sosem számoltam, de talán igen. Meg az utóbbi időben lustasági tényező miatt nem ettem nagyon paleo kenyeret...bár lehet nélküle élni, meg mennyivel kényelmesebb nem sütni :-D...

De azt hiszem baj lehet azzal a bélflórával is.

Korrigálom ezeket, aztán meglátjuk használ-e :-).

Köszi szépen!

2013. jan. 7. 10:23
 17/26 BioNetti válasza:

Sziasztok!

A magokból csak 2dkg/ napot lehet fogyasztani maximum?Miért? Köszönöm a választ!

2013. jan. 7. 13:11
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Ez a doktornő mondta az egyik klubban, felhívva a figyelmet arra is, hogy sok paleós viszi túlzásba a magfogyasztást, és ő mindig kérdezi a pácienseit a széklet állagáról és a gyakoriságáról. Ő egyébként nem csak paleoval foglalkozik, hanem háziorvos és dietetikus is.

https://www.youtube.com/watch?v=XAlO_PblNfQ

2013. jan. 7. 14:56
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Ja, meg még egy dolog eszembe jutott. Hogy a magokban sok fitát van, ami pedig nagy mennyiségben ártalmas. Ha hámozott mandulát vagy mogyorót (persze nem földit) esztek, azzal pl sok fitáttól megkímélitek magatokat. :)
2013. jan. 7. 15:00
 20/26 A kérdező kommentje:

Köszi szépen :-)!

Miket tudsz te :-)!

2013. jan. 7. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!