Paleo mellett hígabb széklet mitől lehet?
Nem feltételen hasmenés, de lényegesen hígabb a normálisnál? Nem okoz úgymond gondot, de érdekel mitől lehet.
Lehetőleg paleosok válaszat várnám :-), nem pedig fórum betyárokét!
Szia Julie S!
És mit ajánlasz a bélflóra turbózásra?
Korábban használtam a kenyérhez szőlőmag & cikoria lisztet is...ha jól értettem az is probiotikum.
De én eleve úgy tudtam, hogy a zöldségek is táplálják a bél flórát...karalábé ilyenek...vagy nem elég a zöldség?
Köszi szépen a választ előre is!
:-)
Julie,
Sima paleo, semmi ketogén vagy ilyesmi.
Normál sima paleo :-).
Azért a normál sima paleo is lehet igen változatos. :)
Amúgy lehet hosszabb idő, mire a bélflórád igazodik a megváltozott táplálkozáshoz... (ugye pl nincs a glutén, ami tök jó ragasztó)
De mint említettem, én probiotikumot szednék, amíg helyre nem áll a rend odabent, aztán meg már valóban működik minden magától. Valami vitaminboltban, vagy gyógyszertárban kaphatót szerezz be... nem tudom, melyikek a jók, nem vagyok szakértő benne. De a neten biztos találsz hozzá infót.
Meg persze, emellett nem árt figyelni, hogy mit milyen arányban eszel (hús-zöldség-gyümölcs-magvak) és melyik verziót szereti/nem szereti a szervezeted. A magvakkal sem árt vigyázni, mert van, aki azok közül nem bír egyet s mást.
Szia! :)
(Ehh, olyan rossz, hogy mindenütt csak támadják az embert a paleo miatt, ahelyett, hogy vennék a fáradtságot, és egy kicsit belemélyednének a szakirodalomba...)
Szóval, sok magot eszel? Mert bizony annak van ilyen hatása. Hígabb is és gyakrabban is van -az egyik paleo klubban el is hangzott, hogy azért azt se szabad túlzásba vinni. (2 dkg-ot jelölnek meg mint felső határt.)
Utolsó válaszoló vagyok.
Na, ezt nagyon jól megfogalmaztam. :D
De gondolom, érted, szóval sok mag=sok és puha széklet.
Szia kedves utolsó! :-)
Értem értem, hmmm sosem számoltam, de talán igen. Meg az utóbbi időben lustasági tényező miatt nem ettem nagyon paleo kenyeret...bár lehet nélküle élni, meg mennyivel kényelmesebb nem sütni :-D...
De azt hiszem baj lehet azzal a bélflórával is.
Korrigálom ezeket, aztán meglátjuk használ-e :-).
Köszi szépen!
Sziasztok!
A magokból csak 2dkg/ napot lehet fogyasztani maximum?Miért? Köszönöm a választ!
Ez a doktornő mondta az egyik klubban, felhívva a figyelmet arra is, hogy sok paleós viszi túlzásba a magfogyasztást, és ő mindig kérdezi a pácienseit a széklet állagáról és a gyakoriságáról. Ő egyébként nem csak paleoval foglalkozik, hanem háziorvos és dietetikus is.
Köszi szépen :-)!
Miket tudsz te :-)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!