Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Rosszul vagyok a gyumolcsoktol...

Rosszul vagyok a gyumolcsoktol, ne egyek tobbet?

Figyelt kérdés

Kb 1 hete delutan 5 korul ettem gyumisalit: 2 alma, 3 mandarin, pici meggy, de azt nem js ettem meg.

Masnap olyan szinten sok lett a savam, hogy ugyeletre kellett vinni. Olyan volt, mintha fel akarna robbanni a gyomrom. Neha nem is voltam magamnal a fajdalomtol.

Ma delutan csinaltam turmixot egy kis oszibarackbefottbol es 2 almabol.

Most meg nem tudok aludni, mert megint sok a savam. Meg a hatam is faj.

Lehet ez a gyumolcstol?? Eloszor nem gyanakodtam ra..

2013. jan. 4. 02:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Eszel valami normálisat is ezek mellett? Mert ha nem, akkor ott a válasz.

Az alma savas étel, ha semmi lugosat nem eszel ami kiváltaná, megtornázza a gyomorsavad.

Ha normálisan étkezel lehet valami emésztési probléma.

Nekem eleddig ismeretlen emésztési zavarom van. A baromfihústól egyenesen kiütéses leszek, a nehezebb kajáktól ugyanolyan savas mint te.

Ha pizzát eszek vacsorára akkor akár egy napon át olyan gyomorgörcseim vannak hogy négykézláb kell elmásznom a vécéig hányni.

Érdekes mód addig akármit veszek be nem leszek jobban, viszont miután kiürült a gyomrom gyógyszer nélkül is helyrejön...

Ha már ügyeleten voltál, nem vizsgáltak meg?

2013. jan. 4. 03:38
 2/5 anonim ***** válasza:
Van ilyen. Én sem bírom a gyümölcsöket, más okból, így egyáltalán nem fogyasztom. :(
2013. jan. 4. 07:15
 3/5 anonim ***** válasza:

Sokan nem tudják, mert állandóan azt sulykolják belénk, hogy sok C vitamint kell szedni, mert az a jó, a felesleg úgyis kiürül a szervezetünkből, de túladagolható.

A túladagolás tünete éppen a hasi panaszok, gyomorgörcs.

Ha más forrásból is viszel be C vitamint, akkor lehet ennek a következménye.

Én csipkebogyó teától lettem hasonlóan kegyetlenül rosszul, pedig "bio" volt, le is álltam vele, nem iszom.

2013. jan. 4. 08:54
 4/5 A kérdező kommentje:

Persze, eszek rendesen.

Az ugyeleten csak megnyomkodtak a hasamat, azt mondtak, nagyon sok a savam.

Mas eteleket birok, van, amikor 2 egesz pizzat megeszek es semmj bajom.

Semmi vitamint nem viszek be a szervezetembe... :(

2013. jan. 4. 09:33
 5/5 anonim ***** válasza:
2 alma lehet túl sok egyszerre. Próbáld úgy, hogy csak 1 kisebb almát eszel, és azt is ebéd vagy vacsora előtt 20-30 perccel. Ha sok is lesz tőle a savad, pont jókor lesz sok. Zöldségeket is egyél, nyers sárgarépát, ilyeneket. Vitamin abban is van és kevésbé savasít.
2013. jan. 4. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!