Most akkor cukros vagyok?
Tegnap este anya megmérte a cukrom, és 8.00 volt.
De kb. előtte fél órával ettem egy jó pár darab kókuszgolyót…
Ha egyszer magas a cukrom, az azt jelenti, hogy cukros vagyok?
Vagy mindenkinek felmegy a cukra étkezés után?
Normális válaszokat, légy szíves. Előre is, köszi!
13/L
Ezt olvasd el! Minden elképzelhető jót kívánok Neked egész életedre! :) Első voltam.
Egyáltalán nem értem, anyád minek méregeti a cukrodat?!?!?
A legtöbb otthon használható készülék - kivéve, ha komoly, cukorbetegeknek készült - nem ad pontos értéket.
Ha anyádnak gyanuja van arra, hogy cukorbeteg lehetsz, akkor menjen el veled orvoshoz és ott teszteltessen téged.
Az meg, hogy tömény édesség után magasabb a cukorérték, teljesen normális. Ha anyádnak ennyire nincs fogalma erröl, akkor ne akarjon diagnosztizálni...
Ez csupa haszontalan válasz.
A diabetes diagnózisát szakorvos tudja felállítani komplex vizsgálatokkal. A "vércukor"mérő készülék nem a cukorbetegség szempontjából releváns, ún. glikált fehérjéket, HgbA1C-t méri, hanem a szérum glükózt, amelynek értéke erősen ingadozik egészséges emberekben is.
Édesanyád rosszul használta a készüléket, és tévesen interpretálta a kapott eredményt.
Ha valóban felzaklat a dolog, akkor menj el (lehetőleg édesapáddal) egy diabetológushoz, és végezzétek el a szükséges vizsgálatokat. Vérvétel, vizelet, stb.
1. Idők közben náthás is vagyok, de arra figyeltek fel hogy a nap legtöbb részét átaludtam, és szinte semmit nem ettem...
Anyám is cukorbeteg, szóval ilyen cukorbetegeknek kifejlesztett a cukormérője...
Köszönöm szépen a válaszokat, ma amúgy is megyek a háziorvoshoz a nátha miatt, majd azért mondom neki..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!