Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Candida diétázok. Szabad inni...

Candida diétázok. Szabad inni bozát?

Figyelt kérdés

Vagy a boza táplálja a candida gombákat? Nem tudom mennyi szénhidrát van benne.

Köszönöm a válaszokat.

2012. dec. 19. 20:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Mióta csináltad a diétát?
2012. dec. 20. 21:53
 12/14 A kérdező kommentje:
Nyár óta. Durván fél éve.
2012. dec. 22. 21:25
 13/14 anonim ***** válasza:

Nekem orvos mondta a Candida fertözest 10 eve, aki maganrendelesben praktizal, termeszetgyogyasz-fele ismeretekkel. Nem egesz testre kiterjedöt mondott, hanem csak a belrendszerröl, emesztörendszerröl volt szo, es erezhetö javulas allt be. Allergiak is kiderültek, ezek a biorezonancia kezelessel es persze a kb feleves candida dieta ota joval kevesebb hatasuak. Nem eltünt az allergia, hanem javult a szervezet reakcioja, kevesebb dolgot azonosit idegen anyagkent. Azota tudok (kis mertekben) olyasmiket is enni, amiket elötte legalabb egy evzizedig nem.

A bozat nem ismerem (azt hittem, bodza elirva:)), de ha van benne cukor, nem lehet inni. Mindenfele cukrot kerülni kell a candida dieta alatt. (Nyugi, egyszer vege lesz a dietanak.)

2012. dec. 23. 10:47
 14/14 anonim ***** válasza:

Most olvastam, hogy abbahagytad a dietat. A Te dolgod... En nem hiszem, hogy bekapsz par gyogyszert es az megoldja ezeket, max elnyomja a tüneteket.

Nem tudok rola, hogy önmagaban a candida ilyen panaszokat okozna?? Nalam az allergia miatt, az adott etelek fogyasztasa utan volt pl hasmenes, hanyinger, tehat tudtam mihez kötni.

Szerintem letezik emesztörendszeri candida (es ez független lehet az allergiaktol), ami nem zarja ki, hogy a panaszaid miatt neked mas betegseged is van!

A candida orvos nekem ugy mondta, ha kitisztul a szervezetböl a candida, akkor könnyebben gyogyul a szervezet a betegsegekböl, pl allergiakbol. A cukros taptalaj kedvez a gombaknak es mindenfele betegseget elöidezö folyamatoknak, es ezzel akadalyozza a gyogyulast.

Nem lehetseges, hogy fel evig nem tartottad be szigoruan a dietat? Pl. elesztös kenyeret ettel, vagy közbe-közbe edesseget? Kavet ittal közben? Mert ezek "eletben tartjak" a candidakat, es akkor az egvilagon semmi ertelme sem volt, akkor nem Candida-dietaztal...

Egyetlen boza receptet talaltam, ebben legalabbis van cukor:

[link]

Szerintem ha ugy döntessz, megis megprobalod a termeszetes utat, akkor erdemes vegigcsinalni a dietat. en is edessegfüggö voltam, ennek van egy lelki oldala: mit potolsz az edesseggel, miert kell edesseggel edesiteni az eletedet? (Ezen valtoztatni önmagaban egy hosszu folyamat, nem par honap, megha tudod is a valaszt.) Emellett az evesi szokasok megszokasok is, tenyleg hozza lehet szokni ehhez a dietahoz is, csak mindig foglald le magad. Ha nem tudtam mit kezdeni magammal, elmentem futni. Es nagy hajtoerö, hogy egyszer vege lesz. Lehet, hogy nem is kell fel evig, ha jol betartod.

13.

2012. dec. 23. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!