Miért jobb a rozskenyér, mint a fehér vagy félbarna? Egészség szempontjából? Fogyás szempontjából?
A búzalisztből készült kenyér (lehet az fehér vagy komlóval színeztt félbarna), nagyobb részben és gyorsabban bomlik cukorrá.
Rozs kenyér nem emeli meg úgy a vércukor szintet.
A cukor ma egyre inkább okoz gondot sok embernél és inzulin rezisztenciát hozhat létre arra genetikailag érzékenyeknél, ami a II-es típusú diabétesz alapja.
Van aki töményen szinte falja a cukros dolgokat.
Cukros kólát iszik és töményen cukros üdítőket. Fehér kenyeret zsíros ételekkel. Akinek a szervezete ezt tolerálja azzal nincs baj. Viszont ahol az anyagcsere rendszer sérülékenyebb örökletsen, annál elégtelenné válik a cukrok lebontása és felborul az egyensúly.
Ilyenkor már búzalisztből készült kenyeret, tésztát alig lehet enni minimális mértékben anélkül, hogy ne okozna hosszabb távon egészségügyi gondot.
A rozskenyérből több fogyasztható ilyen probléma nélkül.
A sok elhízott túlsúlyos ember a búzalisztből készült dolgoktól tovább hízik annak az egészségügyi kockázatával. A rozskenyértől viszont nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!