Ha megy a hasam ihatok tejet? Vagy ehetek palacsintát?
Tejet, tejterméket hasmenés ideje alatt nem ajánlott fogyasztani, mert fokozzák a hasmenést.
Diétás étrendet kell ilyenkor tartani: háztartási keksz, párolt rizs, főtt krumpli.
"Tejet, tejterméket hasmenés ideje alatt nem ajánlott fogyasztani, mert fokozzák a hasmenést."
Ez így nem teljesen igaz. Ha a hasmenést antibiotikum kúra okozza, akkor bizonyos tejtermékek (joghurt, kefir) kifejezetten jó hatással vannak, mivel segítenek visszaállítani a rendes bélflórát.
Ne haragudj, de nekem orvos mondta, mikor a kisfiamnak sima, vírusos hasmenése volt, hogy tejet, tejterméket ne adjak neki. Szóval ha ő mond hülyeséget, akkor én is.
Ha antibiotikumtól megy a has, akkor pedig csak is olyan tejterméket lehetne fogyasztani, ami probiotikumos és nem mindegyik az, de ilyenkor meg vannak kifejezetten probiotikus készítmények, mint például a Normaflore vagy Lactív.
"Ne haragudj, de nekem orvos mondta, mikor a kisfiamnak sima, vírusos hasmenése volt, hogy tejet, tejterméket ne adjak neki. Szóval ha ő mond hülyeséget, akkor én is."
Vírusos hasmenésnél tényleg nem szabad tejet fogyasztani, de antibiotikum okozta bélgyulladásnál kifejezetten javallott a kefir és joghurt. Az meg teljes butaság, hogy csak probiotikusat lehet fogyasztani, mivel minden, a szervezet számára hasznos baktériumot probiotikumnak nevezünk, a kefir és joghurt pedig az erjedés során minden esetben ilyen baktériumokat állít elő! Nincs olyan hogy nem probiotikus joghurt vagy kefir!
A kérdező nem írta, hogy mitől megy a hasa, szóval ezért nem ajánlottam a tejterméket sem, de azért a tejtermék magában foglalja a pudingot, a túró rudit, a különböző tejet tartalmazó édességeket is és azok minden, csak nem jótékony dolgokat tartalmazó tejtermékek. És bármennyire is jótékonyak a kefír vagy a probiotikus joghurt a bélflórára, de attól még tejet tartalmaznak, amit egy erős hasmenésnél jobb mellőzni, mint ahogyan írtam, vannak kifejezetten erre a célra kifejlesztett probiotikumok.
Amúgy a leírtak alapján eléggé vírusos hasmenésnek tűnik, szóval tarts kérdező diétás étrendet és vegyél a patikában probiotikumot. És fogyassz sok folyadékot, hogy elkerüld a kiszáradást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!