Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az iskolaorvos a hülye, vagy én?

Az iskolaorvos a hülye, vagy én?

Figyelt kérdés

Amikor az általános vizsgálaton voltunk, egyszer csak kibökte, hogy súlyfeleslegem van, amivel sürgősen el kell kezdenem drasztikusan foglalkozni. Azt hittem, rosszul hallok, mivel 171 cm magas, 54 kilós lány vagyok. Persze rondán visszaszóltam, mivel mindenki elismeri az alakom, és én is csinosnak látom magam, és nagyon megbántott ez a megjegyzése. Levelet írt a szüleimnek is, hogy muszáj rákényszeríteniük a fogyásra, és leírta nekik a 90 napos diéta menetét is.

Most kérem szépen... MI EZ?!:S

2009. aug. 17. 19:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
87%

A kérdésre válaszolva az iskolaorvos a hülye, bevolt tépve, vagy rúgva. Nem akartam jönni a BMI-vel, de az adataid alapján még híznod is kellene:

Kedves Hölgyem!

Az Ön testtömeg-indexe alacsonyabb a normálisnál. Ha ez csak kisebb mértékű, talán még előnyösnek is látszik, hiszen a karcsúság sok férfi szemében vonzó. A modellek képviselte, szinte kóros soványság azonban nem egészséges, az ő testtömeg-indexük legtöbbször jóval 18 alatt van, amely már középtávon is egészségügyi kockázatot jelent!

Nyilván Ön is tudja ezt magáról, netán ismerősei is felhívták a figyelmét arra, hogy érdemes lenne pár kilogrammot magára szednie. Természetesen elképzelhető, hogy génjeinek, csontozatának köszönhetően Ön alapvetően ilyen alkat, de érdemes tudnia, hogy a táplálkozással összefüggésbe hozható betegségek kockázata az Ön esetében nem alacsonyabb, sőt magasabb, mint a normál testtömeg-indexű embereké.

A túlzott soványságot táplálkozási zavarok, anorexia nervosa, étvágycsökkenés is okozhatja, ezen esetekben mindenképpen forduljon szakorvoshoz. Amennyiben az elmúlt fél éven belül hirtelen súlycsökkenésen esett át, keresse fel háziorvosát!

Ha csak kevéssel van a normál testtömeg-index alatt, nem is érdemes különösebb figyelmet fordítania rá - a női hormonális változások miatt néhány éven belül valószínűleg a normál tartományba kerül át. Azonban jelentősebb fokú soványság esetén gondoljon a súlynövelésre: a nők érzékeny hormonális ciklusát megzavarhatja a kelleténél alacsonyabb testsúly. Ez akár a fogamzóképesség zavarához is vezethet. A hatékony, nem zsírpárnákat növesztő hízás alapja a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozás mellett a nem megterhelő, de rendszeres mozgás, például aerobic, kerékpározás vagy az úszás.

Pnaszolni kell az ilyen "orvosokat". Aki szerintem nőnemű.

2009. aug. 17. 19:56
 12/18 A kérdező kommentje:

Valóban nő, ráadásul olyan dagadt mint egy disznó.:D

Amúgy tényleg eljárok ebben az ügyben, hamarosan be is töltöm a 18-at.

A 90 napos agybajt el nem kezdeném, nem akarom lebontani a szorgalmas sportolással felépített izmaim.

De a szüleimben jó nagyot csalódtam.

Amúgy egyik osztálytársam, aki egy kilóval kevesebb mint én, de kb ugyanolyan magas, pszihiátriára akart küldeni anorexiával/bulémiával.

2009. aug. 17. 20:01
 13/18 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon egyetértek vele, ha tenni akarsz valamit. Gondolj bele hányan lehetnek, akiknek nem akkora az önbizalmuk mint neked esetleg önértékelési problémáik vannak és a kkor egy ilyen hülye orvos belepiszkál az amúgy is bizonytalan személyiségükbe.

Itt vannak a területileg illetékes betegjogi képvislők, annyi szerintem megér a dolog, hogy egy levelet írsz és mellékeled orvos levelének másolatát.

Nem mondom, hogy történni is fog valami, de hátha. Akkor te legalább megtetted amit te tehetsz.

[link]

2009. aug. 17. 20:11
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.:)
2009. aug. 17. 20:12
 15/18 anonim ***** válasza:
72%

[link]

[link]

az első link 18 éves korig jó, a második meg 19-től.

itt kiszámolhatod h ideális e a testúlyod a magasságodhoz.

szüleidnek is mutasd meg az eredményt!!!!

2009. aug. 17. 20:16
 16/18 anonim ***** válasza:
73%
Egy dietetikus azt mondta a 90napos diétára, hogy pl cukorbetegekre életveszélyes is lehet, de még egy egészséges embernek is felborítja a szervezete egyensúlyát, ezért be is kéne tiltani.. még jó, hogy nem norbi ápdéét "kajákat" ajánl egy orvos :DD
2009. aug. 17. 20:19
 17/18 anonim ***** válasza:
83%
Nem illik nekem ilyet mondanom mert én is orvos vagyok, de keress másik orvost is. Ilyen testsúly meg magasság teljesen normálisnak tűnik.
2009. aug. 18. 01:37
 18/18 anonim ***** válasza:
Nehogy elkezdj fogyózni!!! én 172 centivel 55 kiló vagyok és külsőmre meg mindig azt mondják hogy nagyon jó az alakom vagy inkább még híznom kéne.Amúgy a mi iskolaorvosunk is nagy hülye.
2010. szept. 17. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!