Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Igaz, hogy a sütéssel, főzésse...

Igaz, hogy a sütéssel, főzéssel a fehérje nagy része elveszik a húsból?

Figyelt kérdés
Tehát ha egy főtt csirkemellet eszem edzés után, hogy sok proteint vigyek be a szervezetembe, valójában csak a neten található csirkemell-fehérje grammnak a töredékét viszem be?
2012. nov. 4. 19:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem.
2012. nov. 4. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
78%
A fehérjében lévő aminosavak károsodnak hőhatásra.így a fehérje felhasználhatósága is romlik.
2012. nov. 5. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Érdekes, erre akkor mi lehet a megoldás? Nyers húst kell enni, mondjuk tonhalat? Vagy valamit enni kell mellé? Mit? Vagy nem-hús-fehérjét, pl. tofut kell enni hús helyett? Vagy a tofuval is ugyanaz a helyzet?
2012. nov. 5. 22:05
 4/5 anonim ***** válasza:
55%

Hát nyers húst semmiképpen sem....

Növényi táplálékokból vigyél be a szervezetedbe,ezeket nyersen fogyaszd,így az aminosavak nem károsodnak.Egyél belőlük változatosan,kombinálva.

2012. nov. 6. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. nov. 6. 19:34

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!