Hát nem tudom, hogy enyhének számít-e, de a hasam nem igazán fáj..
2009. aug. 11. 16:45
3/9 A kérdező kommentje:
Gyomorégésem van, ez a savas lehelet vagy mi, és a hasam az étkezések után szokott csak fájni. Egy-két napja van ez így.
2009. aug. 11. 16:47
4/9 anonim válasza:
Orvos állapította meg a gyomorfekélyt?
Egyébként abban tudok segíteni, hogy mit NE egyél :)
kávé, tea, alkohol, fűszeres (és minden, ami a gyomrot irritálhatja)
Nekem egyébként a natur joghurt, a kefir, a zabkása és a bébiételek váltak be, mondjuk én kemény diétára lettem fogva, mert több helyen bevérzett a gyomrom, és csak pépeset ehettem. De két hét alatt rendbejött.
2009. aug. 11. 16:51
5/9 A kérdező kommentje:
Nem orvos, csak én gondoltam. Kicsit pánikba vagyok esve.
Szóval nem szokott így nagyon fájni a hasam, meg a többi tünet is csak ritkán fordul elő, de néhány napja a székletem kicsit véres, egy nagyon picit. Nem lehet amiatt, hogy fogytam néhány kilót az elmúlt hónapban? :S
2009. aug. 11. 16:54
6/9 anonim válasza:
irány az orvos
2009. aug. 11. 17:14
7/9 anonim válasza:
doki. magadnak meg ne állapíts meg gyomorfekélyt:D lehet, sőt valószínű h az van, de akkorse. mindenképpen orvos.. az enyhe alatt gondolom a még nem olyan mély sebet érted. nekem refluxom van. (google, ha nemtudnád miat..) és savas érzet.. hányás. nyelőcső égés.. aztán ez fokozodik ha nemkezelik (mint nálad..még) majd fekélyesk alakulnnak. ki. amiken rosszabb esetben szépen elvérzel.. most ez durva, de bnőm is igy halt meg majdnem.tehát KEZELTESD! eleinte sz*r gyógyszereket fognak adni...:S NEXNIUMOT kérj ha tudsz. legerősebb. és kis baj esetén nekem csak ezvált bw. amugy savas, puffasztó, szénsavas dolgok, nehéz olajos kaják, magvak kerülése.+ csoki kerülése. egyél natúr csirkét rizseel.. igyál mentes vizet. + lefekvés előtt 3-4 órával egyél utoljára.. kb ennyit tudok mondani a dologról jelen pillanatban.. de mondom.. googleba vannak topicok, + dokitól is kérhetsz tanácsot.. jobbulást!:)
2009. aug. 11. 18:22
8/9 anonim válasza:
Bizony, menj el orvoshoz! Én is húztam-halasztottam, aztán amikor már nem tudtam aludni a fájdalomtól, az ügyeleten kötöttem ki. De ne parázz, lehet kezelni, és egy jó étrenddel kordában tartani. Kerüld a stresszt, az idegeskedést és a szorongást, mert a gyomorfekély gyakran pszichoszomatikus eredetű.
És ami még fontos: ne szedjél be non-szteroid fájdalomcsillapítókat (Aspirin, Algopirin és társaik), mert azok is nagyon irritálják a gyomrot!
2009. aug. 11. 19:33
9/9 anonim válasza:
ne képzeld be magadnak hogy fekélyed van. nagy valószínűséggel egy egyszerű refluxról van szó. fordulj orvoshoz és kérj rá gyógyszert, segíteni fog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!