Este 9 óra. Nagyon éhes vagyok, de megfogadtam h 6 után nem eszek. Esetleg vmt tudnátok, ami nem gáz igy 9kor? Virsli, gabonapehely?
Szia, igyál vizet, az elvileg segít ebben.
Illetve én, amikor már nem bírom, akkor egy nagy pohárnyi meleg tejet megiszom és utána minden OK.
Miért nem eszel 6 után? Elterjedt egy olyan nézet, hogy elalvás előtt már 2-3 órával ne egyenek az emberek. Aki dolgozik/iskolába jár, általában 8-9 órakor már lefekszik, innen jött az, hogy 6 óra után sokan már nem esznek.
Na de aki nem 8 órakor fekszik le, hanem 10-kor vagy éjfélkor vagy még később, az az elkövetkező 6 órában tuti éhes lesz, és csak kínozza magát azzal hogy köti a 6 órás szabályhoz az evést.
Most is ha nem dugig tömöd magad, hanem csak eszel pár egyszerű dolgot, az ártani aligha fog.
Szia, az első válaszoló vagyok.
Lehet, hogy sokaknál rossznak hat az, hogy este X óra után már ne egyen az ember. (most mindegy hogy este 6 vagy 8)
Azért javasolják ezt, mert az ember szervezete ilyenkor már kisebb aktivitást mutat, így az emésztést sem kell megterhelni. (napközben azért ide-odaszaladgál az ember)
Egy joghurt vagy ilyesmi nyilván belefér, nem egy csülökpörkölt.
Este 8-kor már kevesen nyomnak le egy teljes edzést.
Ez is nyilván azoknál működik így, akik nappal dolgoznak, este alszanak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!