Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Azoknak az embereknek a...

Azoknak az embereknek a tapasztalatára vagyok kíváncsi, akiknek kivették az epehólyagot, mindent megesztek azóta?

Figyelt kérdés
Van amit nem bírtok? És azok ugyanolyan rosszulléteket okoznak mint az epegörcs? Vagy mire kell számítani? A műtéten már túl vagyok, nem tudom miket lehet enni.
2009. aug. 7. 10:39
 1/4 anonim válasza:
A nagymamámnak ki vették! Ő mindent megeszik úgyanúgy mint előtte semmi baja nincsen nem fáj nem görcsöl semmi csak a széklete hígabb!
2009. aug. 7. 13:38
 2/4 anonim válasza:
nekem már 14 éve hogy kivették.műtét után vettem epediétás könyvet pár hónapig abból főztem. nagyon sokat segített. azóta szinte mindent megeszem.persze van néhány étel amitől felpuffadok. vagy érzem hogy nehéz volt a gyomromnak, de ezt mindenki maga fogja tapasztalni hogy melyik az az étel. de lehet hogy neked nem is lesz ilyen.
2009. aug. 8. 10:00
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, én attól félek, hogy megint görcsölök. Vagy csak már beleivódott a tudatomba...:)
2009. aug. 8. 11:41
 4/4 anonim válasza:
Nekem négy éve vették ki az epehólyagom. Azóta is néha görcsölget, de igazából azt vettem észre, hogy inkább a rendszeres étkezésre kell gondot fordítani. Ehetek füstöltet, fokhagymásat, de ha nem eszem reggelit, akkor biztosan rosszul leszek. Vagy görcsöl, vagy, - előre elnézést, de ez van- :( amint landol a gyomromban az utolsó falat, nem telik el 15! perc és már futnom kell a mellékhelyiségbe. Szóval az ilyen vészhelyzet elkerülésére, muszáj reggeli alkalmával valami kevés zsiradékot fogyasztani. Pl. pirítós margarinnal,olívával vagy joghurt, a lényeg, hogy ne kerüljük ki teljesen a zsírokat. A reggelivel elfogyasztott zsiradék hatására, az epe nem fog tárolódni, viszont nem kell futni sem, mert éjszaka csak kevés termelődik. Így nem okoz a reggeli hasmenést. Persze friss műtét esetén sokáig (nekem kb. 6 hónap kellett) figyelni kell még ilyenkor is, különben érhetnek meglepetések. Tízóraira mehet alma, vagy müzli, szendvics. Ebédre már biztos nem lesz annyi epefolyadék, hogy problémát okozzon. A folyadék bevitelre és a koleszterin szintre oda kell figyelni, mert a kövek újra képződnek. A magas triglicerid szintet is csökkenteni kell. Nekem magas volt mindkettő, pedig nem vagyok elhízott és gyümölcsöt is mindig eszem, DE imádom a joghurtokat. Nálam biztos, hogy ez okozta az emelkedett értékeket, mert húst is ritkán eszem, és akkor is csak soványat, vörös húst meg egyáltalán nem. A tejtermékeket sem szabad túlzásba vinni. Azóta a gabonákat reszelt almával eszem. Nem mondom, hogy görcs mentesen élek, de tűrhetőbb és évente egyszer-kétszer fordul elő. Szerintem megint vannak, voltak köveim. Cholagol oldat hat a leggyorsabban. Mokkáskanál cukor és rá kb. 10-15 csepp, erős fájdalom esetén. Iszonyat az íze, de nekem ez hat. Remélem Neked nincsenek ilyen panaszaid. Jobbulást!!!! Szép estét Mindenkinek!
2009. nov. 30. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!