A barátomnak 3 mm -es epeköve van. Az orvosa azt javasolta elkell távolítani az epehólyagot. Ki mit gondol erről? Muszály? Vagy elég ha szétrobbantják?
Figyelt kérdés
2010. szept. 30. 16:44
1/6 anonim válasza:
Epekövet nem nagyon szoktak kiszedni, mert ha valakinek egyszer van akkor biztos, hogy máskor is lesz, így inkább kivenni szokták az epehólyagot, így többet nem okoz problémát.
2/6 anonim válasza:
Akinek viszsatérő annak műtik. Akinek ez az első és elég kicsi ahhoz h lehessen robbantani annak megpróbálják. Feleslegesen nem szabdalják az embert kedvtelésből.
Hát nem tudom én magamról azt gondolom h nem mennék addig sehova míg nem görcsölne v ienek. Persze nincs kövem de csak felvettem Ha..
18/F
3/6 A kérdező kommentje:
Én azért kértem véleményt , mert az édesapámnak is volt epeköve , de nagyon sok és nagyon nagyok.Neki kivették az epehólyagját , az epevezetéket meg bekötötték a gyomorba. Később persze ismét termelődött epehomok, amit már robbantottak neki.Én akkoris azt gondolom talán elhamarkodják a dolgot...
2010. szept. 30. 16:58
4/6 anonim válasza:
Ez nem olyan mint pl a vesekő. Nem ürül olyan könnyen, viszont sokkal könnyebben újraképződik. Jobb inkább kivetetni a hólyagot.
5/6 anonim válasza:
Nem csak az a baj, hogy újra termelődik, és kő lesz, hanem az, ha elzárja az epevezetéket!
Ha már van neki, akkor jobb túl lenni rajta, négy db „heg” marad utána. A gyomorszáj tájékán és a köldöknél egy kb.1.5cm-es vágás, és oldalt két kicsi folt. Legalábbis nekem ennyi látszik.
Ez az egész, egy pár napos kórházi bent fekvéssel jár. Engem szerdán műtöttek, hétfőn már mehettem volna dolgozni.
6/6 anonim válasza:
Elzárhatja az epeutakat, és az nem épp kellemes. Ha meg már kiveszik a követ, akkor azt epehólyaggal együtt szokták. Egyébként 3 pici vágás az egész:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!