Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Jó, fura lesz, de szeretnék...

Jó, fura lesz, de szeretnék egy keveset hizni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

rendszeresen eszek, minden félét, ha meglátok valamit a boltban és megkivánom megveszem... szal iesmin nem spórolok:D

16 éves vok 164 cm és kb 41 kg... szeretnék 45-46 lenni,alakom éppen megvan, csak egy kis kerekedés kéne ide oda-combok popsi ienek...

tanácsokat kérek mit egyek ami finom és hizlal... a (csokicsokicsokin kivül:D )

2009. aug. 5. 19:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
fehér lisztből , cukorból és az ezekből készült péksütik, tésztafélék, édességek és csokoládék. Hatásosak a magas zsírtartalmú tejtermékek, az ömlesztett sajtok, aztán az olajos magvak, mint például a dió, a mák, a mogyoró, a pisztácia, a mandula mind-mind magas kalóriatartalma
2009. aug. 5. 19:37
 12/19 anonim válasza:
főleg falun divatos a hájas sütemény, ez így elég gusztustalanul hangzik, viszont tök finom, általában szilvalekvárral csinálják, ennél hízlalóbbat nehéz elképzelni
2009. aug. 5. 19:42
 13/19 anonim válasza:
100%

Édesség helyett hús

Oda kell figyelnünk arra, milyen terméket vásárolunk és fogyasztunk, miből készítjük el ételeinket. A gazdagabb energiatartalmú tejet és tejtermékeket (1,5-ös zsírtartalmú helyett 2,8-as, 20%-os tejföl, tejszín, kalóriadúsabb sajtok) válasszuk. Mindenféle magasabb energiatartalmú hús (mint például a sertés- és marhahús bizonyos részei), húskészítmény ehető. A gabonafélék közül inkább teljes kiőrlésű kenyeret fogyasszunk, még jobb, ha bármilyen olajos magvas vagy sajtos fajtát (napraforgómagos kenyér, sajtos baguette) veszünk. Fontos, hogy ugyan a cukor energia, mégse abból vigyünk be pluszkalóriákat, és az édesség soha ne helyettesítse a főétkezést, sokkal inkább kövesse azt.

Ne sajnáld a kalóriát!

A jó konyhatechnológia azt jelenti, hogy olyan elkészítési eljárásokat alkalmazunk, melyek pluszenergiával látják el az ételt. Az alábbi módszereknek köszönhetően jóval több kalóriát vihetsz be a szervezetedbe ugyanannyi táplálék elfogyasztásával. A dietetikusok azt javasolják, ha nem tudsz nagyobb mennyiséget megenni, akkor dúsítsd az ételeket (például a rántottára szórj reszelt sajtot). Így nem kell óriási adagokat készítened, mert a dúsítás által a fogásokban több lesz az energia. Főként a habarás ad lehetőséget arra, hogy többletenergiát vigyünk be. A liszt mellett tejet, tejfölt, tejszínt, tojássárgáját használjunk. Gyümölcs- és krémleveseket ne vízzel, hanem tejszínnel vagy tejföllel habarjunk be, így kalóriadúsabbak lesznek (a habarás egyik speciális formája a legírozás, aminek során a tojássárgáját tejszínnel vagy tejföllel összekeverjük). A manírozást akkor alkalmazhatjuk, ha a főzelék vagy a mártás nem elég sűrű. Vajat vagy margarint kockákra vágunk, beleforgatjuk lisztbe, és hozzátesszük az ételhez. Montírozáskor pedig a kész ételhez (pl. mártások) pluszzsiradékot adunk (vaj, margarin).

Heti fél kiló

Ha hízni akarunk, az ideális az, ha heti fél kiló súlygyarapodásra törekszünk. Ezt akkor érhetjük el, ha a napi normális kalóriafogyasztásunkat körülbelül 500 kcal-val növeljük. Dietetikus segítségével kiszámolható, hogy egyénileg kinek mennyi a napi szükséges kalóriamennyisége. A példa kedvéért lássuk az én adataimat: a magasságom (170 cm) és a korom alapján (26 év) a normál testsúlyom 53 és 67 kilogramm közötti, vagyis az ideális súlyt megállapíthatjuk 58 kilóban. A napi energiabevitelt úgy kell kiszámolni, hogy az ideális súlyodat beszorzod 30-35 kcal-val. Vagyis én naponta körülbelül 1900 kcal-át fogyaszthatok el. Könnyen azt hihetnénk, hogy ha hízni szeretnénk, nincs szükségünk mozgásra, hiszen általában akkor tornászunk, ha ledobni akarjuk kilóinkat. Ha viszont egy hízókúra alatt valaki egyáltalán nem mozog, a bevitt pluszenergia és -zsír hamar a pocakján fog megjelenni ahelyett, hogy izomként épülne be. A mozgás amúgy is jó közérzetet és persze jobb étvágyat biztosít!

2009. aug. 5. 19:42
 14/19 anonim válasza:
100%
Béres csepp c-vitaminnal (500mg-os)! Ettől eszel majd éjjel nappal!!! :D
2009. aug. 5. 19:43
 15/19 anonim ***** válasza:

vmi étvágyjavitótól tuti hogy eszel majd meg pont ez az hogy rendeszeresen eszel mikor éhes vagy akk egyél jó sokat és gyorsan egyél és a tejtermékekből is a zsirosabbat egyed/igyad

csoki,péksüti,chips,sajtburi és minden más ami a mekibe kapható,pizza,tészta,kenyér,üditők de főleg a rostostól lehet hizni igy nagyából ennyi

2009. aug. 6. 16:18
 16/19 anonim ***** válasza:
De miért kell olyan tanácsokat adni, hogy sajtburgert meg McDonald's-os kaját egyen, mikor el köztudott hogy attól hájas lesz vki? Szerintem az egészséges kajákkal jobban járna.
2009. aug. 6. 19:02
 17/19 anonim válasza:
50%

lehet, hogy furcsán fog hangzozni amit írok, de hidd el működik. a sok anorexiás/koplaló ember épp csak annyi kalóriát fogyaszt, ami ahhoz kell, hogy ne ájuljanak el.

lehet koplalni egy ideig, a szervezet átáll, az anyagcsere lelassul, elfogy az önfegyelem és jön az evés. akármennyire keveset is esznek ezután híznak tőle, mert a szervezetük már átállt a kevesebb kalóriára és a szükséghelyzet utáni kaját egyből hasznosítja.

tehát azt tanácsolom, hogy próbálj egy hétig minél kevesebbet enni, salátát, natúr joghurtot, kis halat/csirkét és ha még fogysz is 1-2 kilót, ne bánd. álj vissza a régi életmódodra. egyél csokit, este tésztát, sok kenyeret. és olyan hirtelen fel fog ugrani az a pár kiló, hogy észre sem veszed.

sok sikert. remélem tudtam segíteni :)

2009. aug. 6. 19:21
 18/19 anonim ***** válasza:

utolsó elötti : a kérdező hizni akar nem fogyni !!!!!!!

utolsó: nem a koplalás a legjobb módszer

ahogy már irták elöttem étvágyjavitót érdemes kipróbálnod ezen kivül a rostos üditők is hizlalnak :P

2009. aug. 7. 15:08
 19/19 anonim válasza:

Szia! Ugyan ez VOLT a problémám, úgyhogy ramélem tudok segíteni. Ne hallgass azokra, akik étvágyjavitót ajánlanak, mert hülyeség. Nem kell többet enned, mint amennyit most eszel, mert ez is hülyeség (csak zárójelben: azért, mert én is egész nap zabáltam, és semi se jött rám... ez genetika, ezzel sok kajával nem lehet változtatni)

szóval, ami nekem bevált az a folyamatos mozgás, és a rendszeresebb étkezés volt. Mozogtam, mert muszáj volt. És rendszeresen étkeztem, mert nem volt időm egész nap enni. Féltem, hogy emiatt le fogok fognyi, de mikor megláttam, hogy két hét után sikerült híznom egy kilót, nagyon megörültem. Ez nyáron történt. Egy nyár alatt sikerült híznom 5 kilót, ami nem sok, de én nagyon örültem neki.

Szóval a lényeg, hogy reggelizz valami édeset(energiát ad a délelőttre, így ebédig kibírod) pl: palacsinta, kakaós csiga, lekváros fánk stb...

reggeli és ebéd között megehetsz még egy csokit, az nem fog ártani. Aztán ebédre húst(és ne csak csirkét meg pulykát:)) egyél, tápláló körettel: pl krumpli.

ebéd és vacsi között jöhet valami egészséges pl: gyümölcsök, vagy saláta, vagy valami hasonló. Vacsora előtt közvetlen mozogj valamit, mert így jobban kívánod a kaját (felesleges, drága sőt esetenként ártalmas gyógszerek nélkül... ) Így a szervezeted nemhogy kívánja az ételt, de jobban is esik majd, és könnyebben feldolgozza a zsírt és a vitaminokat. Vacsira tudom ajánlani a müzlit, mert pont addig nem leszel éhes tőle, amíg el nem alszol, finom is, és estére nem hagysz magadban nehezen feldolgozandó kaját pl: egy nagy tál teli hússal krumplaval stb... Így reggel éhes leszel, és tuti, hogy le fog csúszni a reggeli, és este aq szervezetednek sem kell felesleges tápanyagokat égetnie.

Nem két nap alatt fogsz meghízni, de legyél kitartó, nekem bejött :)

168 cm 44-ről 49 kilóra sikerült feljönnöm :) szerintem meggyőző ;)

2010. szept. 22. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!