A hús tényleg mérgező? :O
hallotam erröl a feltevésröl.
nyersen és frissen biztos nem ár.
Ezt nem tudom, honnan veszed.
A sok vörös hús nem egészséges, a legrosszabbak a hideg, feldolgozott, tartósítószerrel kezelt húsok (szalámi, parizer, sonka stb.). Azonban halat és csirkét nyugodtan fogyassz, vörös húst csak mértékkel!
"csirkehús?? hal? a legfertözésre hajlamosabb két húsféle"
Ha megfőzöd, egyik sem fertőz. A hosszú távú egészségügyi hatásokra gondoltam.
De igazad van, a tengeri halakban - elsősorban a csúcsragadozókra igaz ez - sok nehézfém halmozódik fel, és azt esszük meg vele együtt. Ilyen szempontból az sem túl egészséges nagy mennyiségben.
A csirke fertőzésre hajlamos?
A "legveszélyesebb" hús még mindig a marha, hiszen a szivacsos agyhártyagyulladás jelen van mai napig. Nem kell nyersen marhát enni és senki sem lett volna soha beteg. A H1N1 is 60 fokon elpusztul, csak nyers fogyasztás esetén veszélyes. A szalmonella szintén 2 perc 60 fokos főzéstől elpusztul. A hús nem mérgező, persze töménytelen fogyasztása nem ajánlott, főleg annak nem, akinek magasabb a húgysavszintje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!