Lehet vmi bajom attól ha sós vizet iszok?
elvileg hánytató, de ha rád nem így hat, akkor semmi gáz.
amúgy nem megy fel tőle a lázad?
Hát nem egészséges, legalábbis, ha folyton azt iszol.
Előző vagyok
Kiszáradáshoz vezet, a cikk szerint:
"A só vizet vesz fel (ez a jelenség minden sótartónál megfigyelhető). Az emberi sejt nedve tartalmaz bizonyos mennyiségű sót, de ez jóval kevesebb, mint a tengervízé. Ha a sejtfal kívülről sós vízzel érintkezik, ez kivonja a nedvességet a sejtből, ahelyett hogy az befelé áramlana."
"A francia tengerészet kutatásai szerint az ember hat napig minden gond nélkül képes sós vízen élni, de azután az ozmózis rendszer már felborul."
Bocs, hogy ennyit idézgetek a cikkből, végülis el tudjátok olvasni, csak így egyszerűbb.:)
Én úgy tudom hashajtó hatású.
Szerintem nem kellene gyakran innod, mert a só eleve nem tesz jót a veséidnek, a szervezetnek egy nap alig van szüksége sóra, amire esetleg mégis azt kb. egy szelet kenyér tartalmazza. A vérnyomásodra se lesz jó hatással, ha pedig már eleve magas a vérnyomásod sürgősen ki kell iktatnod a sót az étrendedből.
A 00:16-os voltam, nem értem még mindig miért kell lepontozni, az volt a kérdés, mi baja lesz, ha néha iszik sós vizet. A helyes válasz semmi. Ha gyakrabban akkor vezethet veseproblémához, kiszáradáshoz, és még sorolhatnám.
(másodéves mentőtiszt hallgató)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!