Hosszú távon lehet bajom attól, ha rendszeresen sokat iszom?
Ha napi 10 litert is megiszol, az bizony már nem tartozik a normalitások közé, még akkor se, ha éppen kánikula van.
Az elsőnek igaza lehet, jobb lenne minél előbb felkeresned a háziorvost, mert lehet, hogy cukorbetegség áll a háttérben. Olvass utána a neten.
egy laborvizsga nem árt, de nyáron valamelyest természetes. állítólag a teázás meg a víz tisztítja a vesét, de ne terheld le fölöslegesen.
személyfüggő is, meg életvitelfüggő. ha sok sósat, cukrosat eszel, valóban hígítani akar a szervezet. de ha általában egészségesen táplálkozol akkor kisebb a valószínűsége a betegségeknek. például folyadékban gazdag gyümölcsök és zöldségek fogyasztása, és máris kevesebbet kell innod.
Szia!
Én a helyedben endokrinológushoz fordulnék. Megeshet, hogy agyalapi mirigy problémád van. Esetleg felborult a vízháztartásod.
Pár hónapja huzamosabb ideig én is sok folyadékot fogyasztottam, átlagban napi 6 litert. Én is cukorbetegségre gyanakodtam, de alacsonyabb is volt, mint kellene. Így kórházban végezteg szomjazási tesztet.
Egyébként tényleg nem ártana megnézetned a cukrod, bár 10-15 év alatt azért bőven mutatkoztak volna a tünetek. 10+ liter nagyon veszélyes, kimosod az ásványi anyagokat a szervezetedből. Fordulj minnél hamarabb orvoshoz.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!