Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ugye ez még nem anorexia?

Ugye ez még nem anorexia?

Figyelt kérdés
176cm és 78kg voltam elkezdtem 500 majd 300 kcalorián élni és napi redszerességel edzeni 2 honap alatt fogytam 15kg-ot kevésnek találtam és mivel félek a visszahizástol mert hallotam ,hogy jo-jo efektus és azóta (1hete)csak ebédet "eszek" pontosabban megiszok 1 táplálék kiegészítőt (300kcal)de így úgye nm fogok visszahízni? és ugye ezek nem anorexiás tünetek?nagyon dagadtnak látom magam mindenhol csak zsiros bört látok és minnél tovább nézem magam a tükörben annál nagyobbnak látom magam...nem szeretnék anorexiás lenni :(
2009. aug. 2. 23:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Táplálék kiegészítőn élsz? Azzal aztán nem fogsz sokáig élni úgyhogy nincs miért aggódni... te jó ég. Mi lenne ha inkább normálisan ennél, legalább napi háromszor egészséges kajákat, és nem nagy adagokat? Na meg sportolj is. Akkor nem híznál vissza és anorexiás sem lennél.
2009. aug. 3. 00:00
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A félelmed jogos. Átcsúsztál a túloldalra. Fordulj szakemberhez addig amég nem válik túlzottan kórossá. Talán még nem késő.
2009. aug. 3. 00:10
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Két hónap alatt ekkora súlyveszteség már nagyon nem egészséges.. inkább többször egyél kevesebbet, sok-sok gyümölcsöt, esetleg kevesebb tésztát.
2009. aug. 3. 09:55
 4/6 A kérdező kommentje:
59 vagyok a mérlegen de egyre dagattabnak látom magam a tükörben ..azt hiszem anorexiás vagyok de nem akarok beteg.hová mennyek?hol tudnak segiteni?balaton környékén
2009. okt. 10. 17:22
 5/6 anonim válasza:

Szia nekem is hasonló problémáim vannak,de rájöttem hogy azért hogy ne legyek egész nap fáradt meg az egészségemmel se adódjanak problémák muszáj enni vmit.Tudom h félsz a visszahízástól de a gyümölcsöktől meg sovány hústól meg tejtermékektől nem fogsz visszahízni.De ha egész nap semmit nem eszel akkor leáll az anyagcseréd ami nagyon veszélyes hosszú távon.

HOGY SPORTOLSZ AZ NAGYON JÓ!

Amúgy sztem a súlyod már megfelelő a magasságodhoz.Ha mégse tudsz kiláballni a bajból akkor keress fel egy pszichológust.

Remélem segítettem.

2009. okt. 13. 10:24
 6/6 anonim válasza:
Ha jól értem most 63 kg vagy és az ideális (ezzel model is lehetnél), nyilván ha tovább folytatod ezt az életmódot akkor továbbra is fogyni fogsz. 55 kg alá ne menj semmi képpen, az már gond lehet. Nem tudom milyen kiegészítőt iszol, pedig a vitaminok és nyomelemek nagyon fontosak, és a legtöbbe nincs elegendő, a testépítős szerekbe meg túl sok van még egy napi edzést végzőnek is. Egyébként a szervezetbe kellenek zsírok szénhidrátok is, itt [link] kiszámolhatod mennyit vihetsz be, ha ez alatt tartod a szintet biztos nem hízol vissza. Ne csökkentsd tovább a bevitt tápanyagokat, aztán fokozatosan hetente egyél annyival többet amivel még 63 kg körül tudsz maradni és szoktasd hozzá magad a tükörképedhez.
2009. okt. 13. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!