Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogy váltsak egészséges...

Hogy váltsak egészséges életmódra?

Figyelt kérdés
Eddig a napi étkezésem abból állt, hogy reggeli munkahelyen chips vagy 7days croissant, ebéd húsfélék általában sertés, délután édesség, nasi, este ropi, inni reggelente megittam egy kávét majd egész nap kólát ittam, vizet egyáltalán nem, max hetente párszor becsúszott egy energiaital. Dohányzom napi 1dobozzal, mozgásszegény életmódot élek, nem sportolok, ülőmunkát végzek. Ebből bizonyára azt gondoljátok, hogy egy dagadt ember vagyok, de nem vékony vagyok 23éves és kb 50nek érzem magam ami a közérzetemet és az egészségügyi állapotomat illeti. Tudom, hogy teljes változásra lenne szükségem de hogyan kezdjem, hogy azért ne viseljen meg annyira? Kérlek benneteket, hogy lássatok el pár hasznos tanáccsal, mert úgy érzem ez így már csak rosszabb lesz... Köszi!!
2012. szept. 13. 12:55
 1/2 anonim ***** válasza:
Szép fokozatosan állj át normális étrendre! Először is legyen napi 5-6 étkezésed! Az elején az első étkezésedet cseréld le másra, a többi maradjon amíg az elsőt teljesen megszokod, aztán jöhet a második stb... A végén már mind a 6 étkezésed normális lesz és nem fog kikészíteni sem, mert nem hirtelen változtattál. A cigit nem mondom... Úgyis tudod, meg hallottad már gondolom ezerszer... A javasolt ételek: zabpehely, brokkoli, tengeri hal (lazac, tonhal stb...), csirkemell, pulykamell, tojás, barna rizs, vadrizs, cottage cheese, alacsony szénhidrát tartalmú túró, határeset a teljes kiőrlésű pékáru, édesburgonya... Igazából bármi, amiben elegendő rost, viszonylag magas vitamin és ásványi anyag tartalom, jó minőségű fehérje, összetett szénhidrát és kevés telített zsír van vagy telített és telítetlen zsírok megfelelő arányban vannak. Ezeknek utána tudsz nézni a neten. A felsorolás random sorrendben történt és a teljesség igénye nélkül készült az "ami hirtelen eszembe jutott" elmélet alapján. :)
2012. szept. 13. 17:44
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ, mindenképpen kipróbálom! Amit mondasz, hogy lépésről lépésre ez tényleg jól hangzik, mert végül is nem az a célom, hogy önsanyargatásba kezdjek hanem, hogy olyan szinten váltsak életmódot, hogy azt úgy is csináljam évek múltával is :) Azért ha még valakinek van valami ötlete jó tanácsa akkor szivesen fogadom! Még egyszer köszi! :)
2012. szept. 13. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!