Tejtermék okozhat e szélgörcsöt?
Figyelt kérdés
Főleg délutánra kínoz a sok és /büdös fingás/Azért gondolok a tejtermékekre, mert volt, úgy, hogy csak /házi tejet ittam és egész délután szellőztetni kellett utánam otthon. De pl.1 túró rúditól is képes vagyok szagosítani. Szerintetek a tejes dolgok lehetnek tényleg a gáz okai? Hogyan lehet kivédeni, mert a tejtermékeket nem hagyhatom el.2012. szept. 5. 17:51
1/3 anonim válasza:
Talán van egy kisebb mértékű laktózérzékenységed. A székleted tejtermék fogyasztása után nem lazább állagú?
2/3 A kérdező kommentje:
Nem jellemző,hogy lazább lenne.Foglalkozzak a dologgal,menjek szakorvoshoz,vagy nem kell vele törődni.Bár ha jobban belegondolok,nem is minden tejes termék fogyasztása után van a problémám.Ma joghurtot ettem délelőtt banánnal,és zabpehellyel,és alig volt gáz.Máskor meg mint írtam 1 túró rúdi is egész délutáni gázt eredményezett.Egyébként is ilyen nyűggel ciki dokihoz menni.Köszi a válaszodat.
2012. szept. 6. 19:00
3/3 anonim válasza:
hát... szerintem azért mégiscsak el kellene hagyni a tejtermékeket, legalább egy időre. Mert ez jelez valamit, és nehogy igazi allergia, vagy még rosszabb alakuljon ki belőle.
Egyébként a gázoknak sokszor nem egyfajta étel az oka, hanem az, hogy amiket eszel, azok nem "passzolnak" egymáshoz. Lehet hogy azzal kellene variálni inkább, megkérdezni dietetikust, mit javasolna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!