Ha valaki evési zavarokkal küzködik, milyen osztályra kerülhet?
Pszichiátrián. A "depresssziót" és az evészavart is.
Kérdés, mióta nem eszik. Ha pár napja, akkor semmi baja nem lesz, ha egészséges (és nem volt eleve nagyon sovány). De innia kell. (Igyon rostos üdítőket, abban legalább cukor van.)
Még 1-2 hetet is simán ki lehet bírni, legfeljebb fogy egy kicsit, de ha visszajön az étvágya, azt visszahízza (még többet is, lásd jojó).
Hangsúlyoznám itt, hogy ez csak akkor igaz, ha amúgy testileg-lelkileg egészséges. Mert ha nem, akkor valóban veszélyes.
*ha értünk se akar enni...
Persze, mert nem "értetek" kell ennie, hanem maga miatt, és azért, mert egy pasi sem ér annyit, hogy éhen haljon. Ezt előbb-utóbb maga is be fogja látni (erre írtam a lelki egészséget), addig meg nem lesz baja.
De az normális dolog, ha pár napig, max. 1-2 hétig nincs étvágya - ezt meg nektek kell megérteni. (És ez még NEM depresszió!)
Inkább lelkileg támogassátok, beszélgessetek vele (akár az exéről!), de még inkább csak hallgassátok a fájdalmát, menjetek moziba vele, kiránduljatok, találjatok ki bármit. Esetleg menjetek el sportolni, futni.
Engem hasonló helyzetben az rángatott ki a nem evésből (szeretném jelezni, hogy nem volt szó táplálkozási zavarról!), hogy elmentem teniszezni, és mozgás közben rájöttem, hogy milyen iszonyatosan éhes vagyok. :) Korábban kb. 3 hétig csak falatokat tudtam letuszkolni, és azt is csak akkor, amikor anyukámék látták (hogy ne kezdjenek aggódni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!