Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Segítség, cukorfüggőség!...

Segítség, cukorfüggőség! Édességfaló roham. A zabkása a bűnös?!

Figyelt kérdés

Sziasztok! Pocsékul vagyok! Az a helyzet, hogy a nyáron szigorú "diétába" kezdtem (inkább életmódot váltottam...lényeg, hogy semmi finomított liszt, cukor, semmi nasi+sok mozgás) és sok zsírtól sikerült megszabadulnom. Nem vagyok dagadt, nem erről van szó, de ez a felesleg engem zavart és már közeledek az álomalakom felé :D Erre meg tegnap meg ma is nagyon bekajáltam édességből. 1 hónapig kb. jól elvoltam csoki-süti-fagyi nélkül, erre tegnap meg ma is zabkását ettem reggelire (mézzel épp, hogy megédesítettem) és utána bekajáltam egy csomó édes dolgot, mert nem bírtam ki :/

Ma amit ettem: egy kis adag zabkása (eddig rendben), aztán 1 pöttyös guru, 1 pöttyös barackos rudi (nem mentegetőzésképp, de ezek elég kicsik, 10 éve 2x ekkora volt egy sima rudi -_-) és hazajöttem és ott volt a hűtőben 2 túrórudi még...Azt is megettem. Ja és hazafele jövet ettem egy tölcséres jégkrémet is, bár elég vízízű volt a krémje, mindegy. Aztán megebédeltem (kis rakott kelkáposzta)

Ez szerintem egyértelmű cukorfüggőség :/ Tudom, 2 nap alatt nem jön vissza az eddig leadott 5-6 kiló, de pocsékul vagyok, bűntudatom van és nem akarom, hogy ez rendszeressé váljon. Szerintem a zabkása édes íze váltotta ki ezt belőlem. Egyem natúrban? (Mármint megfőzve, édesítő nélkül.) És mi a legjobb módszer cukorfüggőség ellen?

A mai adagom eddig kb. 1300 kalória lehet saccperkábé, ami ugyan nem sok, de ezekben a vackokban egy csomó cukor volt @__@

Most kicsit szédülök is :/

2012. aug. 28. 14:13
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez nem cukorfüggőség... Csak simán "gyenge" voltál. Én több éve vagyok speciális diétán és én is néha megkívánom például a friss kenyeret, de ki bírom, hogy nem eszek.

Persze néha, nagyon néha belefér egy-egy félrezabálás de nem lehet rendszeres.

Nem kell egyből betegségre vagy függőségre fogni, be kell látni, hogy nem bírtad ki ami a te gyengeséged és erőt kell venni magadon és kibírni (mellesleg a függőségnél is így működik, ha nincsenek más mellékhatásai mint például a heroin függőknél, hogy le kell kötni őket nehogy csináljanak magukkal valamit).

Csak simán "erősebbnek" kell lenned és kibírni, hogy te nem eszel ilyeneket, a célod elérése érdekében.

2012. aug. 28. 14:25
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! :)
2012. aug. 28. 16:53
 3/6 anonim ***** válasza:

ez neked édességfaló roham???? ez komoly? zabkása meg 4 szerencsétlen túrórudi??? ez kb. a negyede annak a csokimennyiségnek, amit én évekig napi szinten betoltam... ne dramatizáld túl, ez kb. semmi, elsírnád magad, ha láttad volna én mennyi cukros dolgot meg tudtam enni totálisan nyugodt lélekkel. fél kiló édesség is megvolt naponta. fél éve váltottam, az édességmánia nem múlt el, de zabkásával vigasztalom magam. minden nap, és eszem ágában sincs méz nélkül enni, szerintem ha nem akarsz ízetlen ételekkel aszkétaéletet élni, akkor se se csináld a drámát egy kanál méz miatt.

20l

2012. aug. 29. 17:05
 4/6 anonim ***** válasza:

Nézd, az engem nem vigasztal, hogy te fél kiló édességet ettél napi rendszerességgel, azt hiszem az már tényleg durva kategória (nem a mennyiség, hanem, hogy minden nap megvolt annyi).

Tudod az a helyzet, hogy 15 évesen 50 kilóról felhíztam 67-re és soha, ismétlem SOHA nem akarok olyan kövér lenni, mint akkor, mert baromi sza.rul éreztem magam a bőrömben egész középiskola alatt. Életmódot váltottam és nekem a 4 túrórudi + a jégkrém is SOK, mert tele van cukorral (a Guru amúgy is sokkal töményebb, mint a sima túró rudi!).

És nem, nem íztelen ételeket eszek, de napi 1-2 kanál méz simán fenntartja a cukorfüggőséget, úgyhogy inkább natúrban fogok zabkását enni tejjel-vízzel fele-fele arányban (kipróbáltam ma és így is finom :) ).

De mondom, az édességek után fizikailag pocsékul éreztem magam, szabályosan szédültem, ez a cukorbomba valszeg nem volt jó ötlet a szervezetemnek sem....

2012. aug. 29. 18:18
 5/6 anonim ***** válasza:
ha ennyire tudod, hogy mit akarsz csinálni, akkor meg minek írtad ki a kérdést?:D én csak leírtam a tapasztalataimat.
2012. aug. 29. 18:51
 6/6 A kérdező kommentje:

"Egyem natúrban? (Mármint megfőzve, édesítő nélkül.) És mi a legjobb módszer cukorfüggőség ellen?"

--->

" inkább natúrban fogok zabkását enni tejjel-vízzel fele-fele arányban (kipróbáltam ma és így is finom :) ).

"

Senki nem írta, hogy natúrban finom vagy pfujj, úgyhogy ma kipróbáltam. Amikor a kérdést feltettem, még nem tudtam, hogy úgy is finom lesz :)

2012. aug. 29. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!