Ha valakinek sok gyomorsava van, mit kell ennie?
Figyelt kérdés
2009. júl. 26. 12:27
1/9 anonim válasza:
Nekem kenyér félékre múlt el a maró érzés.
2/9 anonim válasza:
Honnan tudod,hogy sok? Orvossal kellene megvizsgáltatni,ő tudja,hogy milyen gyógyszerrel lehet karbantartani. Próbálj meg kekszet enni,az állítólag felszívja a gyomorsavat.Egyébként tényleg menj el orvoshoz,mert a sok gyomorsavtól kilyukadhat a gyomrod is,ráadásul nagyon tud fájni.
3/9 anonim válasza:
Az előttem szólót még csak annyival egészíteném ki, hogy én mint egészségügyi dolgozó, tudom, hogy a gyomorégés akár a kevés sav tünete lehet. Menj el dokihoz, valószínűleg megtükröznek, de utána kapsz egy olyan gyógyszert ami valóban megszünteti a panaszaidat.
4/9 anonim válasza:
nekem is gyakran gyomorsavtúltengésem van már elég régóta,voltam dokinál,nekem idegalapon termelődik.Próbálok nem savas,savanyú dolgokat enni,mondjuk azokat nem kívánom és nem is szeretem,sok vizet iszom,többször eszem egy nap és kevesebbet és könnyű ételeket,de ha ég a gyomrom vagy érzem hogy savam elszopogatok egy savsemlegesítő tablettát,az sokat segít,és persze lényeg a minél nyugodtabb életmód :)
5/9 anonim válasza:
hát figyeld meg,hogy milyen kaják után jelentkeznek a tünetek és kerüld őket! amúgy szóda-bicarbóna.
6/9 anonim válasza:
Egy gasztroenterológiai szakrendelést mindenképpen megér. Lehet, hogy refluxod van, ami nagyon gyakori betegség, minden 3.-4. ember szenved tőle. Ez gyakorlatilag egy gyomorszáj rendellenesség, ami miatt a gyomortartalom (így a sav is) visszafolyik a nyelőcsőbe, ami kellemetlen gyomorégést tud okozni. Ha elhanyagolod, könnyen lehet belőle nyelőcső-fekély.
A gyomortükrözés nem olyan borzasztó, mint ahogy sokan riogatnak vele. Undorító, az igaz, de nem fáj; általában néhány (5) perc alatt kész van, és utána savcsökkentő készítményeket írnak, attól függően, hogy mi a probléma.
Mindenesetre néhány dolgot kipróbálhatsz. A paprika és a paradicsom is savat csinál. Ezenkívül kerülni kell a csípős, borsos ételeket. A füstölt húsokat dettó.
7/9 anonim válasza:
A nagybatyam olivabogyot evett egy honapig, naponta annyit amennyi belefert, es elmult a gyomorsav tultengese, probald ki, hatha bejon.
8/9 anonim válasza:
Szia! Kismama vagyok az utolsó hónapban. Nekem reflux csinálja és azt hiszem a rengeteg minden, amit be kell szednem. Nagyon jó egy fél pohár hideg tej és Rennie. Viszont, ha nem múlik, nem ártana orvos lásson
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!