Gilbert kórnak (akinek van és tud is róla ) van e valamilyen kapcsolata, ártalma különböző fehérjék, proteinok, és táplálékkiegészítők felé?
Elkezdtem edzeni,és ugye elengedhetetlen a jó táplálkozás,táplálékkiegészítők.Olyat hallottam hogy egy májbetegnek ( tudtommal a gilbert kór nem májbegetség csak egy állapot) oda kell figyelnie a túlzott fehérje bevitelre,
Akkor most edzés után inkább ne igyam a fehérjét?
Vagy ne is foglalkozzak ezzel hiszen nem is májbetegség ez és nyugodtan annyit vihetek be amennyi kellőképp kell ?
Ha az étrended kalóriatartalmának nagyobb részét teszi ki fehérje mint 35-40%, akkor beszélhetünk túlzott fehérjefogyasztásról. Átlag sportolónál (ilyenkor ugye többször annyi kalóriát viszünk be, mint az átlag ember) ez olyan 250-300g fehérjét jelent. Jó hír, hogy hacsak nem vagy 130 kilós izomállat, teljesen felesleges ennyi fehérjét bevinned. Egy 80 kilós embernek 180g kell naponta fizikai igénybevétel mellett.
Tehát: lehet neked májbajod, egyáltalán nem lesz belőle semmi gond, ha ennyi fehérjét megeszel naponta, neked szükséged is van rá, a vegák hülyébbik rétege találta ki hogy nincs.
Szintén gilbert kórom van egyébként, de egészséges vagyok.
Fűszeres kajákat, sót, ilyeneket csak ritkán, akkor is csak vendégségben ha megkínálnak.
Alkoholt is minimálisat. Havonta 1-2x keveset, de prémium minőséget.
Nekem az orvos kb ennyit mondott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!