Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az étel hány nap alatt megy...

Az étel hány nap alatt megy át a tápcsatornán?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy amit ma megeszek, azt hány nap múlva kakilom ki ideális esetben?
2012. júl. 22. 18:57
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

Csak mert rajtam kb. 5-7 nap alatt, nem sok az egy kicsit?

Mondjuk székletem sincs minden nap.

2012. júl. 22. 19:00
 2/15 reptoid ***** válasza:

Az nagyon sok. Szerintem rosszul is tippeled. Egyél meg pl egy adag konzerves kukoricát. Az viszonylag jól megállapíthatóan fog kijönni belőled :D

Mindenkinél más a dolog, és attól is függ, hogy mennyit eszel. Székelés előtt legtöbbször "bevárják egymást" az emésztetlen anyagok, hogy nagyjából egyszerre jöjjenek ki.

A folyadékokat pár óra alatt kipisilheted, főzelékek, rostosabb gyümölcsök is fél-egy nap alatt, a többi pl húsos ételek 1-2 nap alatt.

2012. júl. 22. 19:07
 3/15 anonim ***** válasza:

de sok de sok szorulásos ember van. Lehet probálkozni helyes tállkozással de nekem pl az sem javitott rajta. állitolag a nök 65-70 %-a küzd szorulással.

De mindenképp probáld meg kerülni a cukrot és a fehér lisztet és egyél sok rostos dolgot és gyümit zöldséget. aszalt szilvát buzakorpát, zabkorpát. utifű maghéjat(nekem az valamennyit segit)

2012. júl. 22. 19:09
 4/15 anonim ***** válasza:
egyébként a kérdésedre a válasz hogy elvileg naponta kéne intézni a dolgot és reggel. Elvileg ez az egészséges.
2012. júl. 22. 19:10
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Hétfőn ettem mákos tésztát és ma jött ki... De már a múltkor is megfigyeltem, akkor a dinnyemag volt a "jelzőanyag".

Egyébként nincs szorulásom, tök normális állagú a székletem is, ha érzem, hogy kell, akkor sikerül kb. 30 mp alatt. :) Csak az inger nem jön naponta.

Volt egy idő, amikor lenmagot ettem joghurttal, de az sem segített, mármint ugyanúgy 3-4 naponta volt cska székletem. Kenyeret, péksütit szinte nem is eszek.

2012. júl. 22. 19:16
 6/15 anonim ***** válasza:
Az 5-7 nap teljesen normális. Egészséges bélműködésre vall.
2012. júl. 22. 19:40
 7/15 anonim ***** válasza:
ha nem tudsz 1-2 naponta produkálni akkor az igenis szorulás.
2012. júl. 23. 00:00
 8/15 anonim ***** válasza:

Szerintem 5 nap az nagyon sok!!!

Én minden nap megyek, van, hogy többször is (oké, az se olyan normális). Hogy bírod? Én hozzászoktam a napi rutinhoz, ha egy nap nem sikerül reggel akkor egész nap rosszuk érzem magam odalent!

2012. júl. 23. 09:00
 9/15 reptoid ***** válasza:
Attól is függ, hány éves. Idősebb korban belassul az emésztés, míg fiatal korban meglehetősen gyors. De azért az 5-7 nap nem teljesen normális.
2012. júl. 23. 10:46
 10/15 reptoid ***** válasza:
Én pl tegnap délután ettem főtt kukoricát és ahogy mondtam, már láttam is XD
2012. júl. 23. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!