Az étel hány nap alatt megy át a tápcsatornán?
Csak mert rajtam kb. 5-7 nap alatt, nem sok az egy kicsit?
Mondjuk székletem sincs minden nap.
Az nagyon sok. Szerintem rosszul is tippeled. Egyél meg pl egy adag konzerves kukoricát. Az viszonylag jól megállapíthatóan fog kijönni belőled :D
Mindenkinél más a dolog, és attól is függ, hogy mennyit eszel. Székelés előtt legtöbbször "bevárják egymást" az emésztetlen anyagok, hogy nagyjából egyszerre jöjjenek ki.
A folyadékokat pár óra alatt kipisilheted, főzelékek, rostosabb gyümölcsök is fél-egy nap alatt, a többi pl húsos ételek 1-2 nap alatt.
de sok de sok szorulásos ember van. Lehet probálkozni helyes tállkozással de nekem pl az sem javitott rajta. állitolag a nök 65-70 %-a küzd szorulással.
De mindenképp probáld meg kerülni a cukrot és a fehér lisztet és egyél sok rostos dolgot és gyümit zöldséget. aszalt szilvát buzakorpát, zabkorpát. utifű maghéjat(nekem az valamennyit segit)
Köszi a válaszokat!
Hétfőn ettem mákos tésztát és ma jött ki... De már a múltkor is megfigyeltem, akkor a dinnyemag volt a "jelzőanyag".
Egyébként nincs szorulásom, tök normális állagú a székletem is, ha érzem, hogy kell, akkor sikerül kb. 30 mp alatt. :) Csak az inger nem jön naponta.
Volt egy idő, amikor lenmagot ettem joghurttal, de az sem segített, mármint ugyanúgy 3-4 naponta volt cska székletem. Kenyeret, péksütit szinte nem is eszek.
Szerintem 5 nap az nagyon sok!!!
Én minden nap megyek, van, hogy többször is (oké, az se olyan normális). Hogy bírod? Én hozzászoktam a napi rutinhoz, ha egy nap nem sikerül reggel akkor egész nap rosszuk érzem magam odalent!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!