Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miből van a csokoládé, ha nem...

Miből van a csokoládé, ha nem kakaóból és miből vannak az alább leírt élelmiszerek?

Figyelt kérdés
Korábban is hallottam már, amit a Magyar Rádió berlini tudósítója a napokban megerősített vagyis, hogy Németországban /és valószínű nálunk is így van!/ a sajtnak már semmi köze a tejhez, a sonka sem sonkából van, a csokiban nincs kakaópor és még számos élelmiszer nem az, aminek megszoktuk és aminek hisszük. Az áruk viszont most is kiemelten magas talán éppen azért, hogy ne fogjon gyanút a vásárló. Tudjuk-e egyáltalán, mit eszünk? Meddig mérgezhetnek bennünket a mesterséges élelmiszerekkel? Virágzó szakma lett az élelmiszervegyészet...
2009. júl. 14. 19:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Az eper valóban egy ázsiai fa kérgének íze olyan, mint az eperé, nagyon nehéz megkülönböztetni, de inkább ez a fűrészpor mint egy mesterséges vegyület.

Ugyanígy vagyok a piros színezőanyag azon fajtájából, amit bíbortetvekből nyernek

Engem is bánt, hogy ilen sok hulladékkal etetnek minket, de ezért mi vagyunk részben a felelősek: megvesszük őket. Ez a globalizáció hatása.

Elénk tolnak olcsón, nagyon olcsón mindenféle vackot, mi meg vesszük, mert az árat a mi piacunkhoz tervezték, felmérve mennyit tudunk költeni, és az érték helyett ezt vesszük meg. Ez a kereskedelmi kiszolgáltatottság.

És ez az ami fenntartja a kereskedelmet a mai formájában: a globalizáció új piacokat nyitott, már minden a nemzetközi porondon zajlik. Gyárat oda visznek ahol az ember kiszolgáltatott és olcsóbban dolgozik, mert ebben van a pénz.

De a globalizáció ennek a rendszernek a halála is: mert a különbözőségek, különbségek tartják fenn ezt a struktúrát, és ha mindenki ugyanolyan lesz, már nem lehet sakkozni az árakkal..

2010. máj. 19. 21:00
 12/13 anonim ***** válasza:

Különlges megoldási ötlet a szemét problémákra az ehető csomagolóanyag:

"A fehérjekutatásban a búza és a kukorica kiemelt helyet foglal el. A vizsgálatokban a kémiai térhálósítás és a vízgőzzárás, valamint a mechanikai tulajdonságok közötti összefüggéseket tanulmányozzák leggyakrabban. Különböző vizsgálatokból kitűnt, hogy a glutén szerkezete a búzafehérje-frakciók arányától és az ún. foszfolipid tartalomtól függ. Megállapították, hogy a glutén 7% foszfolipidet tartalmaz. A kukoricában ezzel szemben olajsav fordul elő igen jelentős, 35%-os mennyiségben. Így a szakemberek figyelme az utóbbi időben a nagy mennyiségben rendelkezésre álló kukoricafehérje kutatása felé fordult. A kísérleti munkákról megjelent beszámolókból kiderült, hogy a mechanikai, optikai és morfológiai tulajdonságokkal kapcsolatos kutatások jól haladnak.

A fehérjéből előállított fóliák közül az ehető fóliákkal végzett kísérletek több évtizedes múltra tekintenek vissza. Ezeket a termékeket évek óta a gyakorlatban is alkalmazzák. Ez a felhasználás az élelmiszer csomagolás határterülete."

Egyébként ha érdekelnek a globális világ problémái, egy könyvet tudok ajánlani, nemrég olvastam el:

[link]

2010. máj. 19. 21:06
 13/13 anonim ***** válasza:

asszonykám előre ledarált húst akart venni.

jól le is b @asztam. aztán kiválasztott húst daráltatta le.

helyes!

ki a f @sz tudja mien mócsingokat is darálnak bele abba az előredarált izébe.

2010. máj. 22. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!