168cm magas vagyok,14 éves és 52 kg. Szükségem van diétára?
Nem nincs szükséged semmilyen diétára. Egyél rendesen.
dietetikus
Nyugodtan beszélhetsz úgy mint egy Jane Austen által írt könyv megfilmesített változatának a forgatásán lennél statiszta. De, igazából milyen ironikus, ma ért véget a terápiám a pszichológusnál, ugyanis már 3 és fél éve igyekszem kijönni az anorexiából, 13 évesen kezdődött az egész, 160 centisen és 53 kilósan, most pedig 163 centisen és 42 kilósan csak fogom a fejem a hozzád hasonlók láttán(olvasván..).
Mert igazából tipikusan..igen, az igazi tinédzserlány vagy, az idegesítőbb fajtából.
Volt nyolcadik osztályban egy barátnőm, 172 centi volt és az orvosi mérés szerint 51 kg, és minden tesi óra előtti öltözés egy rémálom volt vele.
"Szerinted ez a hasamon itt zsír vagy izom?"
"Istenem már megint kövér vagyok"
"Holnaptól elkezdem a 90 napos diétát."
Szerinted mit csináltak a többiek?
"Jajj, egyértelműen izom, gyönyörű vagy!"
"Dehogyis, nagyon karcsú vagy!"
"Minek diétázol, ne legyél hülye!"
Azaz mit tettek? Etették a trollt, aki a dicséretekből táplálkozott. Én meg csak ültem szótlanul, és ha lekövérezte magát, akkor csak mosolyogtam. Egy idő után előttem már nem kritizálta önmagát, mert rájött, hogy felesleges, mert csak lenézem.
Akkoriban nyolcadik végén már 162 cm és 46-47 kg körül voltam. És igen, én diétáztam. De ezt sosem mondtam el senkinek. Senki nem tudott róla.
"Reggelente nem bírok enni." (hajaj, minden reggel a gyomorkorgásom szólalt meg ébresztőként)
"Csak egészségesen eszek." (igen, végülis az extrudált kenyér egészséges, csak az nem, ha napi 3 db az össz táplálékom)
stb, stb, stb!
A lényeg, hogy én sosem vártam, hogy dicsérjenek, sosem vártam megerősítést semmire. Itt vagy te, karcsú vagy és fiatal, egészséges, és te tisztában vagy ezzel, elégedett vagy, egészséges önkritikád van, de felteszel egy kérdést, miszerint diétáznod kéne-e.
Igazából csak remélni merem, hogy nem vagy-e olyan élőben mint a fent említett régi barátnőm, aki azóta is csak várja a világtól a megerősítéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!