Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen ennivalot javasoltok...

Milyen ennivalot javasoltok fogyokurara?

Figyelt kérdés
2012. júl. 4. 06:56
 1/7 anonim válasza:

Kevés hús és sok sok rostos(!) zöldség, és teljes kiőrlésű tészták, és kenyerek, de nem a bolti kenyér, mert az kutyaf**, annak kb 10-20%-a teljes kiőrlésű, és színezik, hogy barna legyen. Otthon, magadnak kell megcsinálni, pofon egyszerű, porélesztő, 2 rész liszt, 1 rész víz, só. Megdagasztod, hogy ne ragadjon, aztán sütő. Ha 3 perc gyúrás után szétesik a nyers tészta, és nem veszi fel a lisztet az aljáról, akkor víz kell még bele, ha sárszerű, akkor liszt kell még bele. Én kis zsömléket szoktam csinálni, mert úgy 20 perc alatt megsül a sütőben. Jó tömény lesz, de nem is eszel meg belőle egy szeletnél többet. Mindenféle kenyérre kenős dolgot felejtsd el, vajat, tejszínt, stb. Az a helyzet, hogy igazán diétázni csak úgy fogsz tudni, ha magadnak otthon elkészítesz mindent, mert a bolti dolgok vagy rohadt drágák, vagy beletesznek minden vackot. Főzéshez olívaolajat használj. Ja, és húst és keményítős zöldséget (pl krumpli) együtt ne egyél. Minden zöldség szénhidráttartalmú, ebből két féle van a rost és a keményítő.

32F

2012. júl. 4. 16:59
 2/7 anonim válasza:
Ja, és kerüld a serpenyőben sült olajos ételeket (olívaolaj ide vagy oda), próbálj mindent sütőben, esetleg agyagtálban sütni, olaj nélkül, vagy kevés olajjal.
2012. júl. 4. 17:18
 3/7 A kérdező kommentje:
koszonom szepen!
2012. júl. 4. 18:33
 4/7 anonim válasza:
Szívesen. Egyébként a mozgás nagyon fontos. Napi legalább 30 perc, de inkább 60 mozgás, egy kis kardio is legyen benne (ami megizzaszt, tehát nem lábemelgetésre gondolok). Húsból max csirke, vagy pulyka, és a bőrét még a sütőbe se tedd bele. Tudom, hogy hihetetlennek hangzik, de én 4 hét alatt fogytam 6 kilót, bár én nem ettem húst, és egy csepp zsiradékot sem használtam. Erre azért volt szükség, mert a vérzsírom 6,11 volt, és 4 hét alatt lement 2,8-ra, a koleszterinem 5,34-ről 4,2-re úgyhogy a tapasztalat beszél belőlem. De a hús fontos, ezért azt ne hagyd el sokáig (a HDL-em lement 1-ről 0,49-re, ami viszont rossz). Tojást kb kétnaponta egy fél sárgáját ettem. De a kulcs alapvetően a mozgásban van!
2012. júl. 6. 07:42
 5/7 anonim válasza:

Bocsánat, még egy nagyon fontos, és talán ez a legfontosabb mind közül! A cukrot, édességet mindenféle formában kerüld el!! Se cukor (se nád, se egyéb), se méz, se juharszirup, és kevés gyümölcs (lekvár és egyéb cukros dolog nuku!)! A nagymamák tömik az unokákat lekvárral, meg befőttel, aztán pislognak, amikor 30-40évesen cukorbetegek lesznek. Édesítőszereket kerüld, ha nem akarsz rákos lenni. Cukor helyett vegyél stevia (vagy stívia) cseppet, vagy tablettát, kicsit drága, de sokáig elég, és 30-300x édesebb, mint a cukor, tehát nem is kell belőle annyi. A stevia nem szívódik fel a szervezetben, így nincs hatással rá. Árban kb ugyanott vagy! Itt egy érdekes téma a cukorról:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__taplalkozas__2856239..

Nézegesd még az alábbi oldalakat:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__taplalkozas__2856239..

[link]

[link]

[link]

[link]

2012. júl. 6. 07:50
 6/7 anonim válasza:

A kommentelőtől kérném, hogy linkelje be az oldalakat megint, ha kérhetem, mert nem engedi megnyitni őket! Egyébkét nagyon okosakat írtál..én most teljesen azon vagyok, hogy életmódot váltok.. na de az nem a legegyszerűbb. meg egyfolytában főzőcskézni. találnom kell valami megoldást!

Köszönöm előre is:)

2012. júl. 7. 00:41
 7/7 anonim válasza:
Ja, és még valami, fehér rizs helyett is barna rizst egyél minimum. A lényeg, hogy minél több rost legyen a táplálékodban. A fehér, hántolt rizsből eltávolítják a rostokat, így csak a keményítő marad meg. A rostok azért fontosak, hogy a táplálék lassan és fokozatosan szívódjon fel, és ne bombázza meg egyből a szervezeted. Ugyanakkor a rostok kipucolják az emésztőrendszered, és meggátolják, hogy a felesleges tápanyag és koleszterin felszívódjon/lerakódjon. Ezért is van pl, hogy egy fehér lisztből készült tésztával jóllaksz, de kb egy óra múlva úgy érzed éhen halsz. Ugyanez teljes kiőrlésű lisztből készült tésztánál nem fordul elő. És nem csak a cukortól lehetsz cukorbeteg, hanem pl ezektől a finomított dolgoktól is. Na, ha még eszembe jut valami, akkor írom :)
2012. júl. 7. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!