Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi bajom lehet? Félek!

Mi bajom lehet? Félek!

Figyelt kérdés
Ma voltam végéltükrözésen és nagyon rossz volt,fájt nagyon.Nem találtak igazából semmit.El kell mennem most vastagbéltükrözésre és nagyon félek.Nem tudom mi bajom lehet.Már több mint egy hónapja hasmenésem volt és az utobbi időben véres is.Enni azt már alig tudok és csak keveset mert a gyomrom nem bírja.Hamar megfájdul ha eszek és ezért sokszor de keveset kell ennem.Lefogytam sokat és már csak 49kg vagyok.Pedig mindig jóval több szoktam lenni.Mondta már az orvos jóval régebben hogy a fogamzásgátlot hagyjam abba,mert nem épen jó nekem és sokat fájt a fejem.Na de én nem hagytam abba.Közrejátszhat ez is-e a dolgokban?Hogy nem birja már a szervezetem és nem jó neki.
2009. júl. 9. 11:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs köze a fogamzásgátlóhoz. A tünetek alapján lehet vastagbélgyulladásod, ha igen, azt a tükrözés kimutatja. Ha krónikussá válnak a tünetek, akkor szokott véres lenni a széklet. Gyógyszerrel, megfelelő diétával tünetmentesíthető. De muszáj szót fogadni az orvosnak és nem a saját fejed után menni. Jobbulást!
2009. júl. 9. 11:38
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.Az orvos a beutalomra azt irta bolipozis gyanú.Ettől félek.Remélem nem így van.
2009. júl. 9. 11:55
 3/10 anonim ***** válasza:
Mármint polipozis gyanú, gondolom. Ezek kinövések a vastagbél falán, és tükrözés közben simán el tudják távolítani, hogy később ne legyen nagyobb baj belőle. Mert kezeletlenül sajnos lehet!
2009. júl. 9. 12:18
 4/10 A kérdező kommentje:
Remélem semmi komolyabb bajom nem lesz és nem derül ki.Ettől félek nagyon.
2009. júl. 9. 12:20
 5/10 A kérdező kommentje:

Voltam azota vastagbéltükrözésen.Ahol semmit nem találtak és negatív az eredményem.Azt mondta a doktornő szihés eredetű.Na most atüneteim ugyanugy megvannak.A vérvételem is kimutatott gyullaást,mivel a sülyedésem 35-ös lett.Na szoval akkor nem értem hol van az a gyulladás a szervezetemben.

Most gondoltam elmegyek ey piszhologushoz az segit talán és jobban leszek.Na meg eszek rendesen.Mást nem tudok tenni.Nem akkarok mégegyszer ilyen vizsgálatra menni.

2009. júl. 16. 22:09
 6/10 anonim ***** válasza:

Hát ez elég ijesztően hangzik.Ilyen tünetek mellett pszichológushoz küldenek.Nem tudom lehet,hogy sok mindent tudunk produkálni pszichésen,de azért,hogy vér is volt a székletedbe és magas a süllyedésed is....

Én tovább vizsgáltatnám magam a helyedbe,nehogy baj legyen.Gyomrod nézték már?Nem valami kellemes a gyomor tükrözés sem,de ha a többit kibírtad akkor azt is.

Én a császáros szülésem után voltam ennyire rosszul ilyen tünetekkel csak vér nem volt a székletembe,és nálam sem találtak semmit de nagyon rosszul voltam.és féltem,hogy komoly bajom van.Nézték már,hogy nem vagy-e tej cukor vagy liszt érzékeny?Hasnyálmirigy rendben van?Mert nekem akkoriban krónikusan gyulladt volt,igaz enyhén de nagyon rossz volt.Több most nem jut az eszembe.Azért persze felkeresheted a pszichológust is ha úgy érzed ez is lehetséges opció,de a fizikai bajokat akkor is ki kellene mindet zárni.

Mielőbbi gyógyulást kívánok.

2009. júl. 16. 23:17
 7/10 anonim ***** válasza:

az orvosoknak ez a mániájuk, ha nemtudják mibajod, pszihológushoz küldenek.

ilyesmi volt édesanyámmal is, hányingere volt, fájt a hasa néha, hasmenés, orvosok meg nemtudják mibaja, kitalálták, h pszihés, felírtak neki xanax-ot :D

sztem ez nevetséges....

2009. júl. 16. 23:39
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ne aggódj. Ha nem találtak semmit a vastagbeledben akkor az jó. A véres széklet lehetett attól is, hogy a sok hasmenés miatt kissé sérülhetett a vastagbeled nyálkahártyája és onnan származik. Biztos megvan az oka annak, hogy pszichológushoz küldött a doki. Valószínű sokat idegeskedhettél az utóbbi időben.
2009. júl. 17. 07:06
 9/10 anonim ***** válasza:
A magas sűllyedés gyulladásra utal, de ha nem találtak semmi akut dolgot, akkor próbálj meg diétázni. A tükrözés kimutatja, ha polip, vagy ne adj isten daganat van. Gondolom van párod, ha fogamzásgátlót szedsz.... Csináljatok programokat, legyetek sokat együtt, aludd ki magadat rendesen, és ha az orvos javasolta, akkor térjetek át más tipusú védekezésre. Maradj meg annál, hogy többször keveset egyél, kerüld a fűszeres és a zsíros ételeket. Sütés helyett inkább párolj mindent, hagyd ki az étrendedből a tejet és a tejes dolgokat. Csináltass pl. egy candida vizsgálatot, vérvétellel megállapítható. Mert ha elszaporodtak a gombák, az is okozhat ilyen krónikus tüneteket. Ha egy hónap múlva sem lesz javulás, nem lesz alacsonyabb a süllyedés és a candidát is kizárják, akkor ismét menj vissza az orvoshoz, esetleg másikhoz, mert ennek a végére kell járni. Pszichés állapot nem okoz magas süllyedést.
2009. júl. 17. 07:23
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ.Problom megfogadni a tanácsokat és é is furcsálom,hogy semmit nem találtak ilyen tünetek mellett.Igen valamit tennem kell,hogy megszünjenek és kierüljön pontosan mi is a baj.
2009. júl. 17. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!