A sárgabarack tényleg káros, ha sokat eszünk belőle?
Figyelt kérdés
Anyám itt okoskodik, hogy sárgaságot okoz, és meghalunk benne, ha 5-nél többet eszünk belőle. Tényleg igaz, vagy csak ijesztget? Mert én még nem dőlök be neki.2012. jún. 26. 20:40
1/5 anonim válasza:
5-nél többet? Anyádnak üzenem hogy még nem evett barackot. Mikor szedem a fáról kb. 10-15öt is megeszek egyszerre, és mégis itt gépelek.
2/5 A kérdező kommentje:
Nekem mindig ezt mondja.
Persze máshol megeszek sokkal többet is, és én is itt ülök.
És még azt is szokta mondani: "a sárgadinnyéből sem szabad, mert az is sárga, oszt sárgaságot okoz, meg meghalsz".
A sárgadinnyét amúgy sem nagyon szeretem, de ezt a barackos dolgot nem hiszem el.
2012. jún. 26. 21:55
3/5 anonim válasza:
Nem a színe okoz sárgaságot (illetve töménytelen sárgarépánál igen, de azt a karotin okozza, és nem káros, elmúlik). Ami betegségként okoz sárgaságot az a hepatitis, magyarul májgyulladás, és ezt barack vagy dinnye nem okozhatja (hacsak nincs megfertőzve, ami igencsak ritka, gyakorlatilag itthon nincs ilyen).
4/5 anonim válasza:
Ne haragudj meg érte, de anyukát nagyon nagy butaságot beszél. Nem lesz semmi bajod a sárgabaracktól (hacsak nem egy kis hasmenés)
A sárgabarack magja viszont minimális mennyiségű ciánt tartalmaz. Régen, gyerekkoromban kiszárítottuk a magokat, aztán feltörtük és a benne lévő magot ettük meg. (olyan, mint a mandula) Na, ennek van valamennyi ciántartalma, de még ebből is a mérgezéshez iszonyatos mennyiséget kéne megenni.
5/5 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy butaságokat beszél, csak még nem tudom, hogy hogy kéne meggyőzni, mert ez szerintem is nagy hülyeség, utána is néztem.
2012. jún. 27. 20:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!