Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Megkérhetnék valakit arra,...

Megkérhetnék valakit arra, hogy írna nekem pár (többi lent! )?

Figyelt kérdés

Arra szeretnék valakit megkérni, hogy írna nekem egy étrendet hétfőtől vasárnapig ami egészséges és nem hizlal?

Nagyon sok egészségtelen és gyors kaját eszem és nagyon rossz a közérzetem meg is híztam és ezt nem akarom így folytatni.. :S mert nagyon nem érzem már jól magam.. elég ha csak pl. az ebédet írjátok le, hogy mit egyek és azt is, hogy mit nem ehetek! Szeretnék picit fogyni is de főleg azért akarom ezt, hogy egézségesebben éljek.. ! válaszokat nagyon szépen köszönöm előre is! (20/F)

2012. jún. 12. 14:40
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
még annyit, h mozogni mit mozogjak? mert kb. 4éve nem mozogtam semmit:S (188cm 92kg vagyok)
2012. jún. 12. 14:40
 2/16 A kérdező kommentje:
ja és a legfontosabb, hogy pénztárcabarát legyen :)
2012. jún. 12. 14:41
 3/16 anonim ***** válasza:
Ó, hát mindent egyszerre akarsz? :P
2012. jún. 12. 14:44
 4/16 anonim ***** válasza:
Reggelire jó szívvel ajánlom a Kolláth reggelit. Finom, egészséges, változatosan elkészíthető és pénztárca barát.
2012. jún. 12. 14:45
 5/16 anonim ***** válasza:

Húsok közül legegészségesebb a hal, utána a baromfi bőre nélkül. A sertésből a száraz-húsok, mint a karaj.

Elkészítésüket illetően a legegészségesebb párolva, főzve, ha már sütve, akkor minél kevesebb zsiradékban, mások szerint kizárólag olajban.

A vastagon zsíros kaják pl. pörköltfélék, gulyások, stb. hagyományos magyar kaják nagyon egészségtelenek (személy szerint én azokon nőttem fel és azt imádom)

Minél több zöldséget-gyümölcsöt, ha lehet leginkább nyersen, esetleg párolva, vagy salátának.

Tartózkodj a szénhidrátban gazdag kajáktól: kenyér és tésztafélék, sütik, és hasonlóktól. Lehetőleg egyél ezekből keveset.

Tessék naponta rendszeresen mozogni, és mennyiségben kevesebbet enni, mint eddig, akkor az esetleges túlsúly is lemegy.

2012. jún. 12. 14:52
 6/16 A kérdező kommentje:
igen, mindent egyszerre akarok mert így már nem akarok élni..
2012. jún. 12. 15:01
 7/16 anonim ***** válasza:

Szia én nő vagyok, nem vagyok dietetikus, de ilyet azért nem olyan nehéz csinálni. Nem írok étrendet, mindennap válaszd ki mihhez van kedved a felsorolásból.

Reggeli(9-10körül): banános-túrós-müzli, rántotta, 1-2 szelet kenyér párizsival+zöldséggel, tejberizs+barackkal, tojásos szendvics, többféle gyümölcs müzlivel, valamilyen szendvics amit otthon össze tudsz dobni

Ebéd(2-4óra között valamikor): paradicsomszószos makaróni (amit te főzöl), zöldségleves, lazac vagy valamilyen sülthús grillezve+ köretnek rizs vagy saláta

Ebéd utánra nasi:tejberizs, gyülölcs, nyers zöldség, joghurt, müzli

Vacsora (5-7között valmikor): egy szelet piritos, kenyér, zöldség, gyümölcs, frissen préselt valami:), ugyanazt ehetsz mint reggelire csak kevesebbet, hummuszos kenyér, padlizsánkrémes kenyér, avokádós kenyér. Egyszerű elkészíteni az ilyen krémeket és nagyon finomak. Egy személyre pedig nem drága;)

Lényeg hogy mindig csak akkor egyél ha valóban éhes vagy és már korod a gyomrod. Csak annyit egyél ameddig úgy nem érzed hogy már nem vgay éhes, és nem annyit hogy iszonyú jól lakj. Szerintem ebédre elég egy fogás is, nem kell leves is meg második is. Mivel én édes szájú vagyok ezért feltételezem hogy másoknak is szüksége van ebéd utánra valami nasira:) Csak vizet ihatsz vagy általad főzött teát, tejet és egy kevés kávét. Minden nap mozogj valamit: legjobb ha 2 naponta elmész kondiba valami rendes edzésre, pihenőnapokon meg csak valami lezserebb dolgot, én jógázok, pilatesezek.

Sok sikert!

2012. jún. 12. 15:01
 8/16 anonim ***** válasza:

Szia. Én lány vagyok de ugyanez volt a bajom mint neked. Borzasztóan fáradékony voltam, állandóan fájt a fejem és rossz volt a közérzetem. A baj persze az volt, hogy egészségtelenül táplálkoztam, sok csokit és sütit ettem stb...

Aztán elegem lett és változtattam. Nagyon nehéz volt de megérte. Január óta élek egészségesen és már odáig jutottam, hogy rosszul vagyok ha a Mc'Donaldsra gondolok. Pedig előtte ettem ott sokat. A közérzetem sokkal jobb lett. Fogytam 11 kilót és a bőröm is szebb lett.

Amit tettem: teljes kiőrlésű pékáruk, cukorból szinte semmit nem eszem (néha mézet), sok zöldség, gyümölcs, búzakorpa, zabkorpa, natúr joghurt.

Szerintem megéri. A lényeg, hogy hagyj időt a szervezetednek amíg átszokik.

2012. jún. 12. 15:20
 9/16 anonim ***** válasza:

most olvastam el a válaszokat, előző vagyok

a kollath reggeli tényleg nagyon jó:) 8-kor megeszem és 12-ig nem vagyok éhes

ez tényleg délig tartó lendületet ad nemúgy mint az a cukros, agyonreklámozott keksz ami még drága is

amit még kifelejtettem: köreteknek:barna rizs fehér helyett, tésztát ne vagy ritkán, salátákat sokszor vagy párolt zöldségeket

2012. jún. 12. 15:23
 10/16 anonim ***** válasza:

megint én vagyok :D ne haragudj de nem tudom befogni...

a mozgásra: először csak sétálj heti 3x 1 órát aztán mondjuk bicikli vagy úszás vagy kondi

ne erőltesd magad túl az elején ha ilyen régóta nem mozogtál

2012. jún. 12. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!