Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért jó a himalájai só?

Miért jó a himalájai só?

Figyelt kérdés
Drága?
2012. jún. 11. 18:44
 1/3 anonim ***** válasza:

Drága.


A Himalája só egy természetes kristálysó a Himalájából. Kitűnő és egészséges alternatíva a konyhasó vagy az ugyancsak finomított, és a tengerek szennyezettsége miatt már kevésbé értékes tengerisó helyett.


A Himalája só számos ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, szemben a konyhasóval, ami szinte csak NaCl. Mivel nem megy át semmiféle ipari feldolgozáson, kémiai finomításon, így megmaradt természetes egységében, és megtartotta az eredeti kristály összes természetes tulajdonságát. Többek között természetes színét is, mely enyhén rózsaszín, apró vöröses zárványokkal, ez utóbbiak a vas ill. a mangán tartalom miatt láthatóak.


A Himalája só nemcsak étkezési célra, hanem egyéb egészségmegőrző és -javító módon is felhasználható: méregtelenítő sófürdő, inhalálás, szemfürdő, orröblítés, borogatás, "sóing" és "sózokni" formájában. Használható még szájápolásra,bőrpanaszok eseten,gyulladásoknál is.

2012. jún. 11. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 Tetmayer Lajos válasza:
Erdélyben, Parajdon van egy sóbánya, na ott is elég jó sót tolnak. Az szerintem annyira azért nem húzós itthon mint a "himalájai só".
2012. jún. 29. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Valóban nagyon jó a parajdi só, de még neten sem találtam, hogy rendelhetnék belőle.

Bevallom a kőtömb összetörésével nem szívesen bajlódnék.

2012. jún. 29. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!