Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lehetek cukorbeteg?

Lehetek cukorbeteg?

Figyelt kérdés

Egy ideje sokkal több vizet iszok, mint régebben. Napi 4-5litert is, de sok minden változott, abbahagytam a dohányzást, illetve elkezdtem konditerembe járni. Pl ma is, reggeli után is, majdnem egy liter víz elment (igaz közben nem ittam egy kortyot sem). Lehet ez cukorbetegség miatt, vagy csak a sportolás miatt nőhetett meg?

Egyébként amikor több mint 5litert iszok egy nap, abban bennevan az is, hogy edzés közben elmegy kb másfél-két liter

2012. máj. 29. 11:37
 1/7 A kérdező kommentje:
És ha szerintetek ez már megérne egy vizsgálatot, akkor hova kell mennem, hogy megvizsgáljanak, és hogy néz ki egy ilyen vizsgálat?
2012. máj. 29. 11:41
 2/7 eNerdzsy ***** válasza:
Ha tényleg vizet iszol (nem pedig cukros üdítőket amik nem oltják a szomjad), és azért iszod mert szomjas vagy akkor a háziorvosod véleményét érdemes lenne kikérni.
2012. máj. 29. 11:53
 3/7 anonim ***** válasza:
Kérj háziorvostól beutalót vérvételre, mond el a gyanúdat, és akkor kér étkezés utáni vérvételt is.
2012. máj. 29. 11:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha szomjúságot érzel és azért 'kell' innod ennyit az gáz lehet. Viszont, ha a jó közérzeted miatt iszol és nem szomjúságból az nem baj. Én is hasonlóképp vagyok. Ha nem iszom meg napi 4 litert annak ellenére, hogy nem vagyok szomjas...pár nap után hallom, ahogy lüktet a vér a füleimben és fáj a fejem napokig akár, ameddig nem iszom többet.
2012. máj. 29. 11:58
 5/7 A kérdező kommentje:
Most kaja után tényleg szomjas voltam. De egyébként többnyire csak úgy megszokásból.. ki van téve a másfélliteres víz, és iszom :D biztos ami biztos, elmegyek orvoshoz
2012. máj. 29. 12:04
 6/7 anonim ***** válasza:

Abbahagytad a dohányzást, a szervezet "ráér" és takarítja ki az eddig bevitt méreganyagot, ehhez is víz kell. Ha a bevitel kb. annyi, mint amennyit ki is adsz, tehát nincs vízvisszatartás, mert kiizzadod, kipisilod, akkor elvileg nem lehet bajod.

Az biztos, hogy ha ezt átbeszéled a háziorvossal, az nem árt.

2012. máj. 29. 12:06
 7/7 anonim válasza:
Nézesd meg a véred vércukorszintjét szerintem
2012. máj. 29. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!