Mikor termelődik a gyomorsav? Mikor megrágjuk az ennivalót, vagy miután a gyomorba ér?
Figyelt kérdés
2009. jún. 27. 22:15
2/4 anonim válasza:
Van a gyomornak egy bizonyos savszintje, ami az étel bejutásának függvényében tovább termelődik. Fekélyeseknél pld.két étkezés közben több termelődik, mint az egészséges embernél. Tehát a lenyelt étel már egy bizonyos savas közegbe jut és további termelésre serkenti a gyomorfalat.
3/4 anonim válasza:
sőt, a gyomorsav folyamatosan termelődik, még amikor nincs is kaja a gyomrodban! egyenes úta gyomrfekélyhez
4/4 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! (bár az utolsót nem értem...)
2009. jún. 28. 13:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!