Mikor fogyozóm képes vagyok sanyargatni magam csak azért mert kövérnek látom magam.11 éves korom óta fogyozóm mert nem vagyok megelégedve a testemmel.Az étel a legnagyobb ellenségem,van hogy sírva eszem.És ha tükörbe nézek egy nagy bálnát látok.Közben meg a legkisebb ruhaméret kell.A nadrágjaim alighogy megveszem 1 hét múlva már lecsúszik rólam ha nem előbb.Mások már azt mondják egyek normálisan mert csontos vagyok.De nem akarok mert kövérnek érzem/látom magam.
Szerintetek beteg vagyok?
15/L
2009. jún. 27. 09:36
1/5 anonim válasza:
Igen.
Hány cm és hány kg vagy?
Mit látsz magadon kövérnek?Igy valoban csak gebe leszel,sportolj ha vékony vagy,akkor vékony de portos leszel.
2009. jún. 27. 09:49
2/5 anonim válasza:
Egyértelműen az anorexia tüneteit írtad le!!!Szerintem fordulj orvoshoz!!!
2009. jún. 27. 09:50
3/5 anonim válasza:
Amiket leírtál, már nem az előjelei, de mindenképp jó jel, hogy felismerted, hogy baj van. Ezzel kezdődik a gyógyulás. Mindenképp keress fel egy szakembert, már csak az önértékelési zavaraid miatt is.
2009. jún. 27. 09:51
4/5 anonim válasza:
Szerintem ez simán lehet előjel, ha már nem inkább maga az anorexia. Beszélgess el erről szüleiddel, menjetek el orvoshoz, pszichológushoz, keress fel esetleg ilyen oldalt, fórumot, ahol már meggyógyult emberek írnak. Én cukorbeteg vagyok 16 éve. Anorexiához nem sok közöm van, én csak szimplán nem ettem anno, mert sosem voltam éhes, nem láttam magam kövérnek stb. De orvosok felvilágosítottak a helyzetről. Egyszer bekerültem a cukrom miatt kórházba, és volt egy anorexiás lány is mellettem. Akkor sem volt hajlandó enni, pedig csont és bőr volt szegény. 2 hét múlva meghalt, nem tudtak rajta segíteni az orvosok. 16 éves volt...:( Küzdj ellene, ne hagyd hogy ilyesmi megtörténhessen veled is. Te legalább elgondolkodtál azon már, hogy talán anorexia. Mondom, szerintem beszélgess szüleiddel, találjatok megoldást erre. Esetleg próbálj olyanokat enni, amit korábban szerettél. Nem kell sokat, csak egy keveset eleinte, és apránként növeld az adagokat. Vagy ha tudsz főzni, készítsd el magad a főtt ételeket, talán nagyobb élményt nyújt így a kaja. Sok sikert:)
2009. jún. 27. 09:51
5/5 anonim válasza:
szia! Sajnos azt, hogy anorexiás vagy nem lehet meghatározni néhány adat (súly,magasság stb) és a te pontos ismereted nélkül. Az, hogy sanyargatod magad, még nem biztos hogy az anorexia jele. Álltalában az anorexiás emberek nem azt érzik sanyargatásnak, hogy nem esznek, hanem pl azt hogy a környezetük szerint enniük kéne.
Bár az elég elgondolkodtató, hogy annak ellenére hogy elmondásod szerinte vékony vagy, mégis túlsúlyosnak érzed magad. Lehet, hogy a fogyó helyett másféle kúrát kéne kipróbálnod, mert az önbizalomhiányod hátterében a gyermekkorodra visszavezethető problémák állhatnak. (Írtad, hogy 11 éves korod óta fogyozól) Egy szakemben meg tudja mondani, hogy mik ezek, és azt is hogy ez az anorexia jele lehet-e...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!