Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Vegetáriánusokat kérdeznék...

Vegetáriánusokat kérdeznék hogy ti használtok valamilyen táplálékkiegészitöt ha igen akkor irnátok légyszi hogy ti mit használtok?

Figyelt kérdés

2012. máj. 12. 12:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Kb. 4 éve vagyok vegetáriános, ez idő alatt szedtem különböző vitaminokat. Jelenleg Herbria Multivitamint szedek, de rendszeresen szedek B-komplexet, nagy dózisú C-vitamint, néha magnéziumot.

Azt viszont le szeretném szögezni, hogy nem azért szedek vitamint, mert vegetáriánus vagyok, hiszen így is változatos, egészséges étrenden élek. Azért szedek vitamint, hogy legyen egy kis plusz, ami felszívódik. Manapság nehéz úgy étkezni, mint mondjuk 40-50 évvel ezelőtt, hiszen a gyümölcsök és a zöldségek ásványianyag-és vitamintartalma kb. felére csökkent.

Én azt javaslom, hogy célzottan szedj vitamint! Én pl. mikor a hajamat növesztettem, B-komplexet szedtem, télen 1200 mg C-vitamint naponta, most a tavaszi fertőzések ellen pluszba multivitamint. Amikor gyengének éreztem magam, vasat szedtem.

Remélem, tudtam segíteni.

2012. máj. 12. 12:55
 2/3 A kérdező kommentje:

oké köszi:)

ja és csak még annyit hogy nem ismersz valami olyan étrendkiegészitöt ami direkt vegàknak van? hogy ne kelljen vàltogatni hogy mit szedjek de potolja azokat a tàpanyagokat amiket esetleg étkezésnél kimaradnak (amùgy vàltozatosan kajàlok csak nem tudom hogy eleget viszek-e be a szervezetembe)

2012. máj. 12. 21:50
 3/3 anonim ***** válasza:

Ilyenről nem tudok, szerintem az a legfontosabb, hogy figyelj oda az étrendedre és a testedre. Ha nem érzed jól magad a bőrödben, keresd meg az okát és célzottan szedj rá valami vitamint. Ne csak tabletta formájában vidd be, mivel a felszívódáshoz szükséges a szilárd táplálék is.

Állítólag egyébként jobbak az 1-2 hatóanyagú szerek.

2012. máj. 16. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!