Szerintetek a liszt (glutén) vagy a tejcukor (laktóz) érzékenység a rosszabb?
A lisztérzékenységet kimutató testek nem megbízhatók, honnan gondolod, hogy a lakosság 99%-a nem lisztérzékeny?
Azért, mert csak 30-40 éves kortól jellemzők az ízületi fájdalmak? Csak mert egy tinédzser még nem küzd látványosan gyulladásos betegségekkel (egy idősebb ember már igen). Mert nem 'annyira nagyon' gyakoriak az autoimmun eredetű pajzsmirigy betegségek, az elhízás?
Hát, optimistának tetszik lenni, szeretnék én is ilyen lenni de primitívnek érezném magam. Aki nem eszik lisztet, az jobban lesz, holott előtte sem volt betegségtudata. Mi is van a 99%-kal? :)
Akkor olvashattuk az orvosi dogmát.
Mégis rengeteg betegség, panasz szűnik meg a glutén elhagyásával.
Olyanoknál is akiknél a lisztérzékenység SZOKÁSOS tünetei nincsenek (tehát a kolonoszkópia vizsgálat NEGATÍV) nincs genetikai hajlam, mégis betegek lesznek a liszttől. Hogy mégis hogyan jönnek ide autoimmun betegségek?
Úgy, hogy például a glutén (és a búza lektinek) idézik őket elő, és úgy, hogy az orvosoknak illetve másodlagosan a tájékozott embereknek kötelessége / jó szokása lenne a betegségek elkerülésének szorgalmazása, nem a gyógyszerek preferálása.. Mégpedig az elterjedt rendszer mégsem az, hogy a pajzsmirigy alulműködésben szenvedőket gluténmentes étrendre utasítják, hanem tiroxint pótolnak a szervezetükbe. Hát itt a baj, hogy én, a semmi kis érdeklődő emberke ismerek olyan dolgokat, amit az orvosok zöme nem ismer vagy figyelmen kívül hagy. Na most akkor mi is van, miért kell enni bizonytalan hatású (de leginkább megbetegítő) növényeket, miért nem intik óva tőlük az embereket, hogy legalább saját döntésük legyen az egészségük/betegségük? Nem látom ma a szabad döntés lehetőségét, amikor a reklámok és még az intelligensen kommunikáló értelmiségiek is a gabonafogyasztás fontosságára hívják fel a figyelmet (az utóbbi lenne Ön!).
Rengeteg betegséget kapcsolunk a gabonafogyasztáshoz. Hát, evvan, lehet tájékozódni. Nem kell elfogadni, de illik azért ismerni ezt is. A gabonafogyasztással összefüggő betegségeket, évezredek óta léteznek.
Ha esetleg mégis a gluténfogyasztás felelős az autoimmun betegségek egy tetemes részéért, amiket ma szteroidokkal kezelnek.. akkor mi is lesz a jövő?
Az orvosokon múlik, nem lesz semmi. Gyógyszer kell, az emberek gluténmentes étkeztetése pedig gyógymód, de gyógyszermentes, tehát sosem lesz elfogadott, még ha glutén nélkül helyreállna a pajzsmirigy is.
Az ember szervezete termel tiroxint, ha nem akkor azt nem pótolni kell, hanem a hiány okát megszüntetni. Na itt jön képbe a glutén.
Ugyan ez van az inzulinnal, inzulinrezisztens emberek szervezete nem termel elég inzulint, 1-es típusú cukorbetegeké gyakorlatilag már nem termel. Kézenfekvő megoldás, hogy pótolni kell az inzulint? NEM!! Ez nem jó út, ez költségekkel jár, ez betegséggel jár, ez gyengeség, és nem lesz sosem újra egészség, nem lesz teljes élet! Nem hormonokat kell pótolni, hanem a hormonális probléma okát kell megszüntetni.
Remélem örömhírrel szolgálok, mert azt írom hogy rengeteg gyógyszerszedő embert lehetőség van leszoktatni a gyógyszereikről, mert csupán a magas keményítőtartalmú táplálékok, a gabonák és a tejtermékek elhagyásával számos gyógyszerrel kezelt betegség igen jól kezelhető, gyógyítható tehát az egész társadalom és az egészségügy mentesül rengeteg munkától és költségtől. Ugye együtt örül mindenki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!