Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen élettani hatásokkal...

Milyen élettani hatásokkal járhat, ha az ember nem eszik húst?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy ez teljesen egyenlő-e a vegetáriánus étkezéssel, mert rémlik, mintha ők még egy-két más állati terméket se ennének, de az én kérdésem itt most kizárólag a húsra vonatkozik, és a kérdés szempontjából a "hal-húst" sem tekintem húsnak.

Hallottam olyasmiket, hogy izomveszteség meg hasonlók... ez igaz? Ezen csak azért csodálkozom, mert elvégre a növényevő állatok is igen izmosak, pedig hát nyilván nem esznek húst. Persze mozognak is mellette sokat, szó se róla, de az izmok felépítéséhez szolgáló alapanyagokat akkor is növényi táplálékból szerzik.

Szóval mi is itt az igazság...?

2009. jún. 23. 21:15
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"Viszont tény, hogy nem vagyok kövér, nem magas a koleszterinszintem, és nem eszek dögöket."

15,8 a testtömegindexem és fogasztok húst. E szerint kórosan alultáplált vagyok. Nem tudom, hogy a hústól ki lesz kövér. A zsírtól lesz valaki kövér, de azt én sem szeretem.

Egyáltalán nem magas a koleszterinem, sőt még a vércukorszintem is jó.

Az állatok nem dögök, ők is élőlények. Azt én sem mondanám, hogy azért vannak hogy megegyük, de mindenevők vagyunk, ha tetszik, ha nem. Talán azért vagy rosszul a hústól, mert nyersen etted. Mi emberek megszoktuk sütni vagy főzni.

Vashiányos vagy és egészségesnek tartod magad...a testvérem meg epilepsiás, de amúgy jól van (nyilván nem az, ez egy példa volt).

2009. jún. 29. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!