Milyen élettani hatásokkal járhat, ha az ember nem eszik húst?
Nem tudom, hogy ez teljesen egyenlő-e a vegetáriánus étkezéssel, mert rémlik, mintha ők még egy-két más állati terméket se ennének, de az én kérdésem itt most kizárólag a húsra vonatkozik, és a kérdés szempontjából a "hal-húst" sem tekintem húsnak.
Hallottam olyasmiket, hogy izomveszteség meg hasonlók... ez igaz? Ezen csak azért csodálkozom, mert elvégre a növényevő állatok is igen izmosak, pedig hát nyilván nem esznek húst. Persze mozognak is mellette sokat, szó se róla, de az izmok felépítéséhez szolgáló alapanyagokat akkor is növényi táplálékból szerzik.
Szóval mi is itt az igazság...?
Szia! A hús mellőzése következtében léphetnek fel hiánytünetek. Pl. a hús gazdag vas forrás a szervezet számára, ezért mellőzése csökkenti a vas szintet, (ami vashiányhoz vagy vérszegénységhez vezethet)valamint a tesztoszteron termelését némileg növelik a húsfélék. Az izmok gyarapodásához, izmosodáshoz fehérjére van szükség, a hús pedig gyakorlatilag tiszta fehérje. Szóval nem hülyeség, igen, így kapcsolatban állhat ez az izomveszteséggel. (De ezek az emberekre vonatkoznak.)
Gondolom a növényevő állatok nem véletlenül növényevők.
Helló, és kösz a választ. :)
Ami a vasat illeti, azt tudtommal máshonnan is be lehet vinni, plusz vannak még ugye a különböző étrendkiegészítők is, amikben általában szintén van vas.
Fehérje pedig, ha jól tudom, (de korrigálj, kérlek, ha nem) van pl. sajtban, tojásban, tejben is, nem?
A húsmentes étrenddel semmilyen hátrányban nem fogsz részesülni, különösen ha eszel toját és tejtermékeket. A vegetárius táplálkozással, ha kellően változatos, minden tápanyaghoz hozzájutsz.
Jómagam 9 éve vagyok vegetárius. Kíváló egészséggel rendelkezem.
Az a gond a vegetáriánus étrenddel, hogy hülyeség! Itt már túl is vagyunk a lepontozáson amit a vegáktól kaptam, úgyhogy nyugodtan tovább lehet olvasni, és FELFOGNI hogy miért írom ezt:
Az ember alapvetően mindenevő állat. Az evolúció során, még az ősember is evett húst, és ha valami több 1000 éve működik, akkor az nem véletlen. Az állati fehérje szerkezete eltér a növényi fehérjéktől (pl szója), mivel az állati fehérjék több olyan nagyon fontos aminosavat tatalmaznak, amik a növényiek nem. Az aminosavak a fehérjék építőkövei, és mint tudjuk az izmok fehérjékből épülnek fel, és mint tudjuk az emberi szervezetben nagyon sok izom van, nem csak a vázizmok, amik kívül látszanak, hanem pl szívizom, stb. A testednek biológiai szükségletei vannak, ezt nem szabad elfelejteni, és lehet ezt akár éveken át is csinálni, az emberi test nagyon sokat kibír, de egy határ után nem lehet tovább feszíteni.
Továbbá, mint már az elején írtam, az élet rendje az, hogy megesszük az állatokat. Énis sajnálom pl a nyulakat, vagy a borjukat, mert aranyosak, de nem erre gondolok amikor megeszem őket, hanem hogy ez az élet rendje! Ha a vadonban találkozol egy oroszlánnal, akkor az nem fog azért nem megenni téged, mert aranyos vagy, hanem lazán felzabál, mert ez így működik!
(A növényevő állatokról annyit, hogy ők már év1000-ed óta növényevők, ők ilyenek, nem lehet egy lovat összehasonlítani egy emberrel, ha mondjuk az oroszlán áttérne növényevésre az kb olyan lenne mint a mostani vegák - és valószínűleg az oroszlán nem sokáig élne)
Ksikorom óta vagyok vegetáriánus.
És ezekkel a mindenevős magyarázatokkal már a hócipőm tele van. Ne akarja senki megmagyarázni nekem, hogy ennem kell húst, hogyha hánynom kell tőle, annyira rosszul leszek. Az íze is undorít, meg az állatszeretetemmel sem tudom összeegyeztetni. Biztosan én vagyok a hibás, de ez van.
Hátrányai a húsmentes életemnek: vashiányos vagyok, vérszegény és fáradékony. Viszont nagyon sokféle tejterméket eszem,naponta többször is, szerintem ez sokat segít. Viszont tény, hogy nem vagyok kövér, nem magas a koleszterinszintem, és nem eszek dögöket.
Szinte sosem vagyok beteg, imádok enni és élni.
Szerintem mindenki egye azt, amit megkíván, szeret és jól érzi magát tőle.
" vashiányos vagyok, vérszegény és fáradékony."
"Szinte sosem vagyok beteg, imádok enni és élni. "
Sosem vagy beteg, ja.. :D
"Viszont nagyon sokféle tejterméket eszem,naponta többször is, szerintem ez sokat segít. "
Ez csalás, nem? A tejtermék is állati eredetű..
Kíváncsi lennék mennyi idős vagy!
Attól függ hogy vega vagy vegán.
a vegán:se tejterméket nem eszik se húst, se tojást...semmi állati eredetűt
a vega:az ehet tejtermékeket, tojást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!