Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az ásványvizeknek milyen a pH...

Az ásványvizeknek milyen a pH értéke? (És mi az egészséges)

Figyelt kérdés
Van az az Alpok-Aqua, aminek 7,4-8,2 és lúgos, ami állítólag jót tesz, mert az étrend nagy részének lúgodnak kéne lennie. Más vizek milyenek, tudtok valamit? Csak ennek találtam meg a pH-ját.

2012. ápr. 20. 21:15
 1/2 anonim ***** válasza:
52%

Figyu, ez az egész ph dolog baromság. Kérdezz meg egy belgyógyászt. Meg fogja mondani. A szervezet ph értéke állandó, nem lehet befolyásolni. Súlyos betegségek kialakulása UTÁN (pl. rák) megváltozhat, és bármit csinálsz, nem áll helyre, csak ha meggyógyítottak.

A fogyás lúgosítással is átverés, mert ha megnézed, minden "lúgosító" étel alacsony kalóriatartalmú, és minden "savas" étel magas kalóriatartalmú. Bárhogy nevezed, kalóriabevitel-csökkentésről van szó, azért fogynak le az emberek. Csak ha "diétának" hívod, mindenki utálja, ha meg lúgosításnak, esküsznek rá az emberek.

2012. ápr. 20. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 Wolfie75 ***** válasza:
100%

Saját szubjektív véleményeket nem kellene tényként közölni, főleg megfelelő hozzáértés hiányában.


A kérdésre válaszolva:

Az ivóvíz pH értéke nincs hatással a szervezet sav-bázis egyensúlyára, ugyanis a gyomorba jutva a kb. 1-2 pH-val rendelkező gyomorsavval közömbösítik egymást. Sokan próbálják lúgos vízzel lúgosítani a szervezetüket, de ez a fent említett kémia miatt nem fog sikerülni, legfeljebb némi gyomorsavat közömbösít vele, ami még nem jelent lúgosítást, sőt, hosszabb távon emésztési rendellenességek kockázatát hordozza magában.

Lúgosítani olyan táplálékkal lehet, mely az emésztést követően lúgos kémhatású alkotóelemekre bomlik, és ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy fogyasztáskor is lúgos volt. Ezt alátámasztandó pl. a legjobban lúgosító gyümölcsök közé tartozik a citrom és a meggy, melyek ugyan köztudottan savasak, de emésztés után lúgos alkotókra bomlanak, és ez a lényeg. Vagy ott van még a klorofill, mely eredeti állapotában is lúgos, és emésztést követően is.


A lényeg: Lúgos kémhatású vízzel max. gyomorsavat közömbösítünk, de nem lúgosítunk.


-egy EÜ végzettségű-

2012. ápr. 21. 04:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!