Mi az anorexia és mi a bulémia?
Javítanék az első válaszon: az anorexia nervosa olyan pszichés étkezési zavar, amikor valaki egyáltalán nem akar semmit enni, egyfajta testképzavar, nem azt látja a tükörben, hogy valójában milyen, hanem egy nagy kövér embert lát.
A bulimia nervosa pedig "falási kényszer", telezabálja magát, utána kihányja.
De mindkettő célja a soványság elérése.
Te meg 4 fölösleges sort írtál le, aminek semmi köze a kérdéshez.
A NE OFFolj szabályt is ilyen jól ismered?
A kérdező kommentje:
köszönöm a választ!SZERINTEM ENNEK AZ OLDALNAK AZ A CÍME,HOGY GYAKORI KÉRDÉSEK!!AKKOR MIÉRT KÉNE BEÍRNOM A KERESŐBE !
az oldal funkciója, hogy megkérdezz olyan, dolgokat, amikről nem találsz semmit a keresőben. vagy olyan kérdést tegyél fel, melyben mások véleményére vagy kíváncsi, és nem egy adott dolog fogalmának elmagyarázására.
a kérdésed pont olyan, hogy a google-be beírva egyből kidobja a választ.
bocs az offért.
2.4.válasz írója vagyok..
igen tudom offoltam,de a 13:47-es tök jól leírta h.miért tettem...tök felesleges ugyanazt a kérdést feltenni 1000x,(mások is gondolják ezt így)ráadásul olyat kérdezett,ami 2 mp alatt megkereshető!!!
így hígul fel ez az oldal,h.minden 2.kérdés ismétlés...ne legyetek már ilyen önállótlanok!!
Anorexia: az anorexia szó jelentése :az étvágy elvesztése . Az anorexiások nem űrlények akik nem éhesek és azért nem esznek ők is éhesek de elnyomják az éhségérzetüket. Az anorexiára jellemző : -a soványságra való törekvés
-az elhízástól való félelem
Az anorexiások 90 % nő és 10% férfi. Átlagosan 14 éves korban kezdődik , de előfordulhat bármely életkorban. Orvosi értelemben akkor vagy anorexiás ha a BMI értéked 17.5 alatt van és ha már 3 kimaradt a menstruációd.
Tünetek: - az evéssel , testtel és testsúllyal való érdeklődés
-a menses elmaradása
-bágyadtság,lelassult szívverés, kiszáradás,
-ingerlékenység,depresszió, túlzott megfelelési vágy, koncentrálási képtelenség
Bulímia: kényszeres falás. Ez is általában fiatal korban jelentkezik de bármely életkorban jelentkezhet. A bulímiás képes egyszerre 10 000 kalóriát is megenni nem érdekli mit csak egyen ezután jön általában az önhánytatás de hashajtókal is könnyitenek magukon.
Tünetek : -zabálás és utána önhánytatás
- rögeszmés félelem az elhízástól
-bűntudat és szégyenérzet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!