Valóban van tejben kálcium? Vagy nincs is?
Figyelt kérdés
2009. jún. 19. 16:40
1/5 anonim válasza:
Van természetesen. Ezért kell sokat inni belőle,hogy idős korra megelőzzük a csontritkulást:-)
2/5 anonim válasza:
Nagyon kevés. Inkább fogyassz joghurtot, kefírt, sajtot és egyéb tejtermékeket.
3/5 A kérdező kommentje:
Nos, akkor van benne kálcium, vagy nincs? A joghurt, sajt, s más tejtermék is tejből készülnek, vagy nem??? S mire "más tejtermékké" válik, addigra még több kálcium lesz benne????
2009. jún. 21. 16:30
4/5 anonim válasza:
Igen, mert ahhoz, hogy a tejből joghurt, kefír, túró és egyéb tejtermék készüljön, igazi tejre van szükség. Amit a boltokban lehet kapni dobozos tejeket, szerinted abban mennyi igazi tej van? A tehén mióta készít 1,5%-os tejet?
5/5 anonim válasza:
az előző okoskának üzenem, a kefírt, joghurtot is fölözött (értsd zsírszegény) tejből készítik.
A bíró Lidnerben meg bene van az ételek tápanyagtartalma. a tejtermék szárazanyagtartalma befolyásolja a Ca-tartalmát. Értelemszerűen a sajtokban van a legtöbb Ca, a tejban kevesebb, mert kisebb a szárazanyagtartalma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!