Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit ehetek és mit nem magas...

Sharpei kérdése:

Mit ehetek és mit nem magas koleszterin esetén?

Figyelt kérdés

A mostani laborvizsgálatom kimutatta, hogy 31 éves (férfi) létemre magas (7,5) a rossz koleszterinem.

Tud valaki weboldalt, listát arról, hogy mit lehet és mit nem szabad enni?

Hetente 4-szer úszom, kétszer futok, nem dohányzom, alkoholt heti pár alkalommal fogyasztok, így gondolom az utóbbit kellene elhagyni s diétázni. Valószínűleg fogynom sem ártana, mert 1,7m mélységemhez 79 kg vagyok.

Köszi a választ.


2012. ápr. 5. 14:21
 1/1 anonim ***** válasza:

A diéta idején ehető ételek


Húsok és húsféleségek:

marha-, baromfi-, vad-, borjú-, bárányhús sovány része, a húson látható összes zsír eltávolítása után, sovány sertéshús, párizsi, krinolin, szafaládé, virsli, fehérpecsenye, gépsonka, zalai felvágott, baromfi- és pulykafelvágott, diétás kenőmájas és sonkaszalámi, mindenfajta hal, makréla halkonzerv

Tojás:

heti 1-2 tojás

Zsírok, olajok:

margarin (Flora), növényi olajok

Tej és tejtermékek:

0,51 tej (1,5% zsírtartalmú), joghurt vagy kefir, félzsíros túró, 20% zsírtartalom alatti sovány sajtok

Kenyér, tésztafélék, édességek:

barna kenyérből, rozs- vagy korpás kenyérből, szójás kenyérből 1 vékony szelet (kb. 50 gramm) naponta

Zöldségek és főzelékek:

minden fajtájuk nyersen vagy főzve, párolva vagy salátának, burgonyából maximum 10 dkg

Gyümölcsök:

alma, citrom, egres, eper, görögdinnye, grapefruit, körte, málna, meggy, narancs, ribizli és az ezekből készített, nem cukrozott vagy édesítőszerrel készített kompótok

Italféleségek:

kávé, tea, ásványvizek, csapvíz, édesítőszerrel készített limonádé, energiamentes, mesterséges édesítőszerrel (szacharin, ciklamat, aceszulfam, aszpartam) készült "light" italok


A diéta idején nem ehető ételek


Húsok és húsféleségek:

zsíros húsok, liba, kacsa, kolbász, hurka, belsőségek, húskonzervek, szalámik, felvágottak

Az elkészítési eljárások közül a rántás és a zsírban sütés helyett a főzés, a párolás, a grillezés, a teflon, az alufólia ajánlott.

Tojás:

zsíros tojásrántotta és majonéz, tojással készült ételek

Zsírok, olajok:

állati eredetű (sertés-, liba-, kacsa-) zsírok, szalonna, tepertő, vaj, vajkrém

Tej és tejtermékek:

több, mint 0,5 l tej, tejföl, tejszín, tejszínhab, sűrített tej, zsíros tej, zsíros (20-25%-nál nagyobb zsírtartalmú) sajtfélék

Kenyér, tésztafélék, édességek:

fehér kenyér, zsemle, pékáruk, kalács, liszt, tésztafélék, rizs, cukor, lekvár, méz, glukonon, marcipán, bonbon, csokoládé, kakaó, fagylalt, rántással készült leves és mártás

Az úgynevezett diabetikus édességek is tilosak!

Zöldségek és főzelékfélék:

szárazbab, zöldborsó, lencse, kukorica, sütőtök

Gyümölcsök:

ananász, banán, cseresznye, datolya, dió, füge, gesztenye, mazsola, mogyoró, őszibarack, ringló, szárított gyümölcsök, szilva, szőlő

Italféleségek:

alkoholos italok (bor, sör, pálinka), a kereskedelemben kapható üdítőitalok (pl. kóla, tonik, szörpök, gyümölcslevek)

Étvágycsökkentőként fogyasztható:

búza- vagy zabkorpa, zabpehely 3x1-2 evőkanállal, zabalapanyagú rostos italok

2012. ápr. 11. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!