Milyen testépítő, fehérjedús turmixokat lehet csinálni természetes anyagokból?
miért nem szeretnél? sokkal egyszerűbb (és talán olcsóbb) lenne ha fehérjeport vennél
Táplálékkiegészítők: a táplálékkiegészítők koncentrált tápanyagok, kapszulás vagy por kiszerelésben. A közhiedelemmel ellentétben nem károsak és semmi különös vagy illegális nincs bennük: sima élelmiszeripari készítmények. Segítségükkel egyszerűbben lehet nagy mennyiségű tápanyagot bevinni, ugyanis emésztésük egyszerű és semmi felesleges anyagot nem tartalmaznak, tehát célirányosan azt a tápanyagot adják amire éppen szükség van.
A táplálékkiegészítőknek számos előnye van: ár, könnyű elkészíthetőség, gyorsabb felszívódás, könnyebb fogyaszthatóság (100g fehérjeport jóval könnyebb és gyorsabb meginni mint megenni fél kiló húst) – azonban mindezen tulajdonságok ellenére "csak" kiegészítők, nem pótolják az étrendet, ezekre alapozni nem lehet, csak bizonyos mértékben kiegészíteni a tápanyagbevitelt.
(Kivételt képeznek ez alól a vitamin- és ásványi anyag-kiegészítők és némely speciális tápanyagok amelyeket megfelelő mennyiségben lehetetlen hagyományos módon bevinni, de semmiképpen sem a fehérjék illetve szénhidrátok.)
"(Kivételt képeznek ez alól a vitamin- és ásványi anyag-kiegészítők és némely speciális tápanyagok amelyeket megfelelő mennyiségben lehetetlen hagyományos módon bevinni, de semmiképpen sem a fehérjék illetve szénhidrátok.)"
Ezek szerint mi már kihaltunk volna a nem kapszulás kor előtt! :)
Az állatok is ezek szerint titokban vitamin kapszulákat esznek! Ne viccelj már kérlek! :)
És a kérdésre a válasz:
Nem tudom hány kiló vagy, de a szervezetnek kb izom kilogramonként 0,8gramm fehérje kell alap állapotban, izomnöveléshez 1,5 körülbelül /és igen, elég, nem kell 2-3g/!
Fehérje turmixot nehezen lehet "csinálni" természetesen, mert leginkább a húsok tartalmazzák, sajtok, túró, napi 300g grill csirke tökéletesen fedezi az izomtömeg növeléshez szükséges mennyiséget 2-3 étkezésben, ehhez ha már eszel házi tönkölylisztből készült kenyeret napi 100grammot (11g/100gramm), krumplit (2.5g/100g), akkor bőven megvan a szükséges fehérje bevitel! /Van még a gramu liszt vagy mi pakisztánul, az például 22g/100g lisztben a fehérje, otthon ilyet mondjuk biztosan nem kapsz, csak érdekesség képpen írtam!/ + sok zöldség gyümölcs és jó is, mert egészséges! :)
Esetleg ami még nagyon jó az a házi kecske tej, bár zsíros /az ízéről ne beszéljünk inkább :)), szokás kérdése, de én nem szeretem, egyébként hasonlít az anyatej összetételéhez ezért egészséges/, de max mindenféleképpen edzés előtt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!