Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Haladok az anorexia felé?

Haladok az anorexia felé?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lány vagyok, 14 múltam. Nem vagyok sovány, 160 cm 47 kg.

Nem tudom eldönteni, hogy normális-e amiket csinálok/gondolok:

-kövérnek érzem magam, fogyni szeretnék és állandóan ezzel foglalkozom

-megvonom magamtól az ételeket, a boltban is meg otthon is állandóan a kalóriamennyiséget szmolgatom, osztok-szorzok...

-kb. kívülről tudom a kalóriatáblázatot, minen nap leellenőrzöm mit ettem

-étkezések után bűntudatom van és hasizmozni kedek, stb...

-ha napi 900 kalória felett eszem bűntudatot érzek

-néha rámtörnek evési rohamok, ilyenkor mindent összezablok, majd irtó rosszul érzem magam

-nem szeretek mások előtt enni

-egyszer megpróbltam meghánytatni magam, de nem sikerült

-ja, és mindezt titokban, mert anyukám nem tudhatja meg

kérlek segítsetek,mit kezdjek magammal?

2012. márc. 12. 18:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ez anorexia. Javaslom, mondd el őszintén a szüleidnek és forduljatok pszichológushoz.
2012. márc. 12. 18:36
 2/13 A kérdező kommentje:
ja és elfelejtettem: lassan fél éve kűzdök ezzel, eközben voltak ingadozások, és a menstucióm öt hónapja nincs meg, a bőröm meg baromi száraz és a hidegtől csíp. van ennek valami köze az egészhez?
2012. márc. 12. 18:37
 3/13 anonim ***** válasza:

lelki probléma? Tipikus anorexia.

egyél 1200 kalóriát, ha nem akarsz jojó-effektust.

2012. márc. 12. 18:40
 4/13 anonim ***** válasza:

Ez nem anorexia, hanem bulimia.

És 160 centivel 47 kg-mal igen is sovány vagy. Én is ennyi vagyok, én is sovány vagyok.

Ha te kövérnek látod magad, bűntudatod van és falásrohamaid vannak, akkor igen is rendesen benne vagy a dologban.

Keress fel szakembert, mert ebből egyedül majdhogynem lehetetlen kilábalni.

2012. márc. 12. 18:43
 5/13 anonim ***** válasza:

És igen, a száraz bőr és a menzesz hiánya is emiatt van.

Ha nem akarsz súlyos és maradandó problémákat, akkor sürgősen fordulj orvoshoz.

2012. márc. 12. 18:44
 6/13 anonim ***** válasza:

Anorexiás vagy, jó lenne beszélni erről valakivel - anyud, pszichológus, akárki, mert minél jobban belemész, annál nehezebb lesz visszajönni - ha sikerül egyáltalán.

Én már két éve benne vagyok - pontosabban most már bulimia -, és egyre rosszabb.... pokol, és kétséges, meggyógyulok-e valaha. Lehet, előbb halok bele.

2012. márc. 12. 20:54
 7/13 anonim válasza:

miért érzem hogy kamu ?._.'

mindent leírtál ami egy anorexiásra ,,vall" .. túl sokat olvastál .. de, jóhogy ennek is a tudatában vagy ! :)

2012. márc. 13. 14:16
 8/13 A kérdező kommentje:
Miért lenne kamu? Miért írnék ki ilyet kamuból? Az igaz, hogy utána olvastam, és nagyjából mindenben magamra ismertem, peig nem gondolom magamat anorexiásnak, éppen ezért fordultam ehhez az oldalhoz. Próbálok segíteni magamon, de egy ilyen írás után elég rosszul érzem magam...
2012. márc. 13. 16:26
 9/13 anonim válasza:
Hát .. sajnálom de, szerintem az ANOREXIÁN nem az internetes valakik tudnának segíteni akik lehet hogy tiszta hülyeségeket beszélnek és azt sem tudják mi az az anorexia .. hanem vagy a szüleiddel [ bár sztem Ők sem tudnak többet mint az internetes vkik , vagy ha esetleg orvosok ] vagy egy PSZIHIÁTERREL ! De a szüleiddel arról beszélhetsz max. hogy elmehetnél pszihodokihoz esetleg vagy valamilyen terápiára amivel kigyógyulhatnál belőle HA igaz ..
2012. márc. 14. 15:49
 10/13 anonim ***** válasza:
az a gond, hogy az anorexia nem fő gond, hanem tünet. Tehát valamiféle lelki ok következtében alakul ki ez a viselkedés, ami anorexiához vezet. Nekem a szüleim szemet hunytak felette, hogy 43 kg voltam 168 cm-hez. Csak mikor meggyógyultam, akkor tudatosult bennem sok minden, hogy ez anorexia volt, 15 éve ez még nem volt divatos, mindenki által ismert dolog.
2012. márc. 14. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!