Teljes napi minta étrendet keresek 12-13 éves gyerekeknek (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna vacsora). Hol találhatók?
Ezt miert kered? TEhat egy otthoni etkezesre, tabori etkezesre stb.,
mivel az is szamit, hiszen otthoni kornyezetben kenyelmesebben, s bovebb valasztekben lehet ezt elkesziteni.
Az nem baj, ha sovány, csak egészséges legyen. :)
Akkor leírom az enyémet, bár nem vagyok már gyerek, csak sovány. :)
Reggelire egy vastag szelet házi kenyér valamilyen zöldségkrémmel, patikai sóval és parlagfűvel megszórva (esetleg zsíroskenyér), újhagymával, paprikával, nyáron paradicsommal.
Tízórai: csak alkalmanként, de mindig valami gyümölcs (ilyenkor mandarin vagy körte, esetleg alma).
Ebédre szinte bármi, ami nem cukros, de a marha- és disznóhúst kerülöm. Sima rizs helyett jobb a barnarizs, de hajdinát is eszem néha köretnek.
Uzsonna: idénygyümölcs, de télen szeretem pl. a körtét dióval, esetleg kölespuding.
Vacsora: szinte ugyanaz, mint a reggeli, feketeretekkel, sörretekkel, mostanában a barnarizses tönkölyhurkát és a köleses tönkölyszeletet próbálgatom. Ritkán rántotta házikolbásszal vagy szalonnával, esetleg kukoricalisztből készült szalonnás-hagymás kenyér.
Ami fontos: gyümölcsöt mindig a főétkezések előtt kb. egy órával együnk, mert úgy tud felszívódni, étkezés után szinte semmi sem hasznosul belőle.
A virágpor is hasznos lehet (mondjuk ébredés után, reggeli előtt egy fél órával), ismerek olyan családot, ahol a 2 éves kislány kiköveteli magának. :)
Szagolni is lehet :), de inkább akkor hasznos, ha megesszük. Itt egy jó leírás:
Nekem viszketett tőle a fülem, mikor próbáltam, úgyhogy valszeg allergiás vagyok rá, ilyenkor kisebb mennyiséggel érdemes kezdeni. Nálunk a piacon üvegekben árulja a mézárus (bár mostanában fogyóban van a készlete).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!