A tej- vagy az étcsoki egészségesebb? És miért?
Figyelt kérdés
2009. jún. 6. 16:36
1/4 anonim válasza:
Az ét - mert az tisztább. A csokoládé fő alapanyaga a kakaó, ami nem csak egyszerűen finom, nem csak a boldogság-hormonokra tud hatni, hanem magas energiatartalma mellett hemzsegnek benne a jótékony flavonoidok is, sok más jó hatása mellett. "Káros" a hozzáadott cukortól, illetve az egyéb adalékanyagoktól lesz... vagyis: minél tisztább, annál egészségesebb. (Erekre, agyra kimondottan jótékony, vizsga (és randi) előtt-alatt különösen jó.)
2/4 anonim válasza:
ét, mert kevesebb benne a cukor, és több a kakaó.
3/4 anonim válasza:
A csokoládé igazából ZÖLDSÉG. A csokoládé nagy része ugye kakaóból áll. A kakaót kakaóbabból nyerik. A bab pedig zöldség. A csoki másik fő alkotóeleme a cukor. A cukrot ugyebár cukorrépából vagy cukornádból nyerik. Mivel mindkettő növény, ezért kijelenthető, hogy a csokoládé növényi eredetű, amelyek fogyasztását az orvosok előszeretettel ajánlják. Sőt, ha továbbmegyünk azt is megállapíthatjuk, hogy a tejcsokoládéban sok a tej, ami jót tesz a fogaknak, s köztudottan egészséges (hiszen a babák is ezt isszák!).
Szóval: a tejcsokoládé egészségesebb, mindennapi fogyasztása kifejezetten javallott!;)
4/4 anonim válasza:
Az étcsoki nagyobb mennyiségben sokak számára nem ajánlott, mivel székletürítési nehézségeket okozhat. A tejcsoki viszont sokkal kevésbé vált ki ilyen tünetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!