Kaukázusi kristálygomba elkészítése, kristálycukor nélkül?
Nem ehetsz kristálycukrot?
Persze lehet barna nádcukoral is, de pl. aszalt gyümölcsel, mert abban is cukor van.
Én a kristálygombámhoz a cukor mellé maszolát is rajtam a vízbe.
Azt olvastam a neten, hogy pl az aszalt szilva-, alma nagyon finom ízt ad a gombalötyinek.
Első vagyok.
Cukor mindféleképpem kell a gombának, mert azzal táplálkozik! A cukrot bármilyen formában adhatot neki, vagyis tehetsz a vízbe. Nem tudom itt konkrétan a kritsálycukorra gondoltál-e, amikor azt írtad, hogy van-e olyan elkészítési mód, amihez nem kell cukor vagy kristálycukor?
Ha a kristálycukor kilőve, akkor mint már korábban írtam,nyugodtan mehet bele a barna nádcukor is és sőt mellé vagy külön valamilyen aszalt gyümölcs, mert ugye az is tartalmaz cukrot, gyümölcscukrot, sőt még finom ízt is ad annak a borzalmas gombalöttynek:)
Nézz uténna a netem, melyek azok a gyümölcsök, amik színt és finom ízt adnak neki.
A másik, hogy a xylitol, nyírfacukor és a szetvía, ami ugye tudjuk, hogy jobb a kristálycukornál, mert alacsony a glikémiás indexe, ezért cukorbetegek bátran fogyaszthatják és a candida betegek is, akik éppen diétát folytatnak, azért mert a candid gomba nem tudja ezekből lebontani a cukrot, nem táptalaja a gombának.Tehát ez a 3 is kilőve!:)
Ezk csak utólag jutottak az szembe, ezért írtam megint.
Remélem tudtam segíteni.
Egyébként , hogy tudod meginni?Nekem nem ment :/
A nádcukornak mézhez hasonló íze van.Persze tettem bele mindig egy fél citromot.
Mosd meg jó alaposan, bő lanygos vízben a citromot, vágd félbe, és az egyik fél mehet is bele a vízbe a gomákhoz.
A citromot meg azért kell megmosni, mert elképzelhető, hogy gombaölőszerrel van kezelve, (sose lehet tudni, hiszen nem te termeszted, és akor kinyírja a gombákat.
Gondolom tudod, hogy a gomba nem érintkehet fémmel. Mindig fa vagy müanyag kanállal keverd össze, mosd meg a gobbákat, müanyag szűrővel szűrd le.
Nyáron olyan 2, 3 naponta kell szűrni, mert a melegtől gyorsan erjed, viszont télen elég 4, 5 naponta, de ezt úgyis látod. Nyáron azért tedd kicsit hűvösebb helyre pl. spájz vagy ilyesmi.
A gombákat csak kézmeleg vízzel szabad átmosni, mert a túl forró és a túl hideg víz megöli.
Nagyon-nagyon gyorsan szaporodnak.
Ha esetleg akarsz valakinek adni, akkor egy is bfőttes üvegbe tegyél gombát, rakjál bele 1 evőkanál cukrot , öntsd fel olyan hideg vízzel, amit még a kezed elbír és tedd be a hűtőbe. Ott szépen elvegetál.Hetente 1x mindig át kell mosni és cukorral "megetetni", addíg, amíg oda nem adod valakinek.
Hát nem is tudom, nekem az íze nem hasonlított a limonádéhoz.Elég borzalmas volt, én öklendzve tudtam meginni egy pohárral. Viszont érdekes, mert anyukáméknak meg ízlett. Szóval ember válogatja.
Nekem már nincs gombám,odaadtam anyáéknak. Meguntam, hogy 2 naponta kelett szűrni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!