Miért egészségesebb a nádcukor, mint a kristálycukor?
igazából teljesen mindegy.
időnként elterjesztik, hogy a nádcukor, vagy más cukor egészségesebb, de ugyanaz.
Úgy tudom,hogy a stevia is valamilyen természetes cukor.
Azért mondják,hogy egészségesebb,mint a fehér cukor,mert kevesebb van belőle és sokkal drágábban lehet eladni. Sokan pedig elhsizik,hogy valóban egészségesebb. Egyik cukor sem egészségtelen,ha nem használsz belőle túl sokat. Még hízni sem lehet tőle.
Semmi:)
Ugyanolyan egészségtelen mind a kettő.
A xilit (másnéven nyírfacukor), az viszont egy természetesn édesítőszer, még állagra is nagyon hasonlít a cukorhoz, de teljesen egészséges, cukorbetegek is használhatják, baktériumölő hatású, kedvez a fogaknak és a felső légút betegségek megelőzésében.
A Stevia pedig egy gyógynövény, mely édeskés ízű, szintén pozitív hatásokkal. Ezen érezni egy picit a gyógynövény ízt, így én Xilit párti vagyok. Ízlés kérdése:)
Próba szerencse:)
Nem az a lényeg, hogy nád- vagy kristály- (a kristálycukor cukorrépából van), hanem hogy finomítatlan legyen.
Jó a finomítatlan nádcukor (ha csak "barna" az nem jó, mert azt színezik), jó a nyírfacukor (drága és ha nem vagy hozzászokva, hasmenést okoz, viszont cukorbetegeknek is jó), de ennél egyszerűbb megoldás a gyümölcscukor és a méz.
A dokim szerint a méz a legjobb választás (ha valaki nem cukorbeteg).
"de ennél egyszerűbb megoldás a gyümölcscukor és a méz. "
Ugyanakkor vannak olyan vélemények is, amely szerint a gyümölcscukor rosszabb, mint az alkohol. (Ráadásul a nádcukor egy szőlőcukor és egy gyümölcscukor molekulából áll össze.) Így akarjon az ember egészségesen élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!