Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért egészségesebb a nádcukor...

Miért egészségesebb a nádcukor, mint a kristálycukor?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 13. 11:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
66%

Csak a finomítatlan nádcukor egészségesebb, mint a fehér kristálycukor, mert nincs kifinomítva belőle sok egyéb anyag (pl. nyomelem). A cukornádból vagy cukorrépából készült fehér cukor között nincs különbség. A nádcukor egészségesebb voltáról itt olvashatsz: [link]

A stevia (sztívia) természetes édesítőszer, nem cukor. Azért természetes, mert a stevia nevű növény kivonata. (A növényt itthon is lehet kapni, ha elrágcsálod a levelét, tényleg édes.) Édes, kalóriamentes, a por alakból max. késhegyni kell egy bögre teába belőle. (Bár nagyon drága, csak icipici kell belőle.) Bővebben pl. itt: [link]

A xilit (vagy nyírfacukor, vagy Xukor) bár sokszor édesítőszerként árulják, valójában nem az, hanem cukor, csak nem 6-szénatomos cukor, mint a közönséges cukor, hanem 5-szénatomos, és kevesebb kalóriát tartalmaz: a cukor 410 kcal-jával szemben csak 240 kcal-t, és a fogszuvasodást okozó baktériumok nem tudják megemészteni, ezért fogászati szempontból nem minősül cukornak (bővebben itt: [link] (Én a Xukor márkanevűt találtam a neten a legolcsóbbnak.)

2011. ápr. 14. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim válasza:

Xilitől könnyen hasmenésed lehet az egy cukoralkohol.


Steviát vettem (www.biostevia.hu) tablettásat de semmivel sem kell belőle kevesebb mintha édesítőt használnál így pedig rendkívül gazdaságtalan 1000 szem volt 5000 forint...


Igazán jó bioméz szintén drgáa ráadásul igen jelentős kalóriája.


Én még nem találtam erre megoldást mit is kéne használni.:)

2011. ápr. 14. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:

*Tudomásom szerint nincs finomítatlan nád illetve kristálycukor. Ezek mind finomítással készülnek.


Akkor miért írják a nádcukor zacsijára, hogy "finomítatlan"? Én mindig ilyet veszek. Ha csak annyi van ráírva, hogy fehér vagy barna, az tényleg finomított. Finomítatlan kristálycukor tényleg nincs.

2011. ápr. 14. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:

*Ugyanakkor vannak olyan vélemények is, amely szerint a gyümölcscukor rosszabb, mint az alkohol.


Nem tudom, de gyüm.cukrot még a cukorbeteg ismerősöm is ehet (persze nem egy kilót). Másképp bontja le a szervezet.

2011. ápr. 14. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

*Xilitől könnyen hasmenésed lehet az egy cukoralkohol.


Annak lesz hasmenése, aki nem fokozatosan szokik hozzá. Amit én vettem, arra rá van írva, hogyan kell hozzászoktatni magad.

2011. ápr. 14. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:

A cukor NEM egészséges semmilyen formában, lehet az répa, nád, akármicsoda. Ha az egyikről azt mondják hogy az egészséges, az csak üzleti fogás.


Shepard

2011. ápr. 14. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
Maximálisan egyetértek.
2011. ápr. 15. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
Heló. Nekem hiányzik a kristálycukor (répacukor, glükóz) emésztéséhez szükséges enzimem, és a fruktózzal (gyümölcscukor) ugyanez a helyzet, ezek az anyagok ezért számomra méregként funkcionálnak, amik tönkreteszik az anyagcserémet a többi tápanyag emésztésének kárára is és számos egészségi problémát okoznak. Szóval nekem ezért egészségesebb a nádcukor.
2014. ápr. 9. 23:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!