Súlyos cukorbetegség ellen mit lehet tenni?
Figyelt kérdés
Idősebb férfi cukorbetegségét hogy lehet enyhíteni? Sok orvosnál volt de van erre valami természetesebb megoldás? Diétás étrend mellett is 15 körüli a cukra és napi 5 adag inzulint szúr...van erre megoldás? Ez gondolom már nagyon súlyos...2012. febr. 14. 16:14
1/6 anonim válasza:
Igen, ez tényleg súlyos. Sajnos természetes gyógymód nincs erre a betegségre. A savanyú káposzta állítólag jót tesz, olyat is hallottam, hogy a kapor és a kapormagból főzött tea jó a cukorbetegeknek.
2/6 A kérdező kommentje:
Nem értek hozzá, ez mennyire súlyos? Vagy ebbe rövid időn belül bele lehet halni? A táplálkozás nem rossz nem mondom, hogy a durum liszt a legjobb és stb...de azért diétás, ahogy lehet, főleg hosszútávon.Sok orvosnál járt az illető, egyre nagyobb adag és többféle inzulint írnak fel...lehet valamit tenni vagy a helyes táplálkozáson kívül semmit és biztos halál? Köszia választ, ha értesz hozzá.
2012. febr. 14. 16:23
3/6 anonim válasza:
Nézd, ha valamennyire kordában tartható a cukorszint ezzel el lehet élni-nem mondom,hogy az emberi kor legvégső határáig, de jó ideig, mert ez nem halálos betegség. A legalattomosabb az összes betegség közül, mert tulajdonképpen nem fáj semmi. De károsodnak az erek, az idegek, romlik a látás, a károsodás mértékében nő a vérnyomás, gyengül az immunrendszer, tehát bármilyen kis sérülés sokkal nehezebben gyógyul, ezért fokozottan vigyáznia kell a betegnek magára. Nem részletezem. Ezeket megtalálod amúgy gondolom a google-n is. A diétára vonatkozó utasításokat szigorúan be kell tartani. Kiiktatni a fehér lisztet és a cukrot az étrendből. Nem tudom, hogy mennyi idős édesapád, és hogy mióta cukorbeteg.
4/6 anonim válasza:
a lényeget előttem leírták! liszt, és abból bármi..cukor..bármilyen...zsír...semmi...alkohol meg pláne...ha ezt tudjátok produkáni , csoda történik... az a baj, hogy mindenki alkudozik...naaa, csak ezt a fél zsölét...naaa, csak ezt a kupicát...naaa, csak ezt a kis tésztácskát icipici diós porcukorral...
semmit!csak fehér húsok...sütve, főzve... csak zöldség...párolva, illetve nyersen...és gyümölcs...csak nyersen...nincs kompótocska ám...mert szereti a papa...vagy élni akar viszonylag jól, vagy enni, és annyi...
én tudom...bele lehet jönni a lisznélküli életbe cukor nélkül...csoda történik...ja, és mozogni, amennyit tud...sok ásányvíz, vagy hasonló...a tej nem biztos hogy jó...de a kefír az igen...
sok szerencsét.
5/6 anonim válasza:
A tejet is el kell felejteni, mert az hirtelen megemeli a vércukorszintet. Szintén tapasztalat.
6/6 A kérdező kommentje:
63 éves, hasnyálmirigyrákot túlélt, nagy operációk után, a cukorbetegség pedig egyre súlyosabban jelen van évek óta! Eddig mindent evett, azonban 2-4 éve diétázik, persze teljes kiőrlésű kenyeret eszik, nem tudom durum lisztből nokedli az jó-e vagy totál semmi tészta és kenyérfélét nem ehet? Sok orvos napi 5 adag inzulint írt neki, valami 3 fajta szúrókával:S:S:S nem tudom, hogyan segíthetnék és azt se, hogy meddig lehet ezzel élni...stb
2012. febr. 15. 10:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!